Afrikaloop - de week erna: veel aandacht in de pers en evalueren

 


In de krantIn de krantAfgelopen dagen stond de intocht van de Afrikaloop in verschillende kranten. Zo heeft het Nederlands Dagblad, de Hoogeveense Courant en de krant van Hoogeveen leuke stukjes geplaatst van de intocht van de wandelaars bij de finish in Hoogeveen.

 

Direct de eerste week na de Afrikaloop evalueren we meteen de net vers gelopen tocht. Via enquetes hebben we
wandelaars, gastgezinnen en de coordinatoren van de dorpen gevraagd om hun mening. Deze week evalueren we met de medewerkers, volgende week maandag hebben we een
evaluatieavond met de gastgezinnen en coordinatoren in de dorpen. Dit doen we allemaal om volgend jaar de Afrikaloop nog beter te laten verlopen.


Mocht u nog tips en tops hebben, dan kunt u dat laten weten via de reageer pagina of op onze Facebook site.

In de krantDoneren

 

Mocht u nog een gift over willen maken voor de Afrikaloop dan kan dat op IBAN NL42 RABO 0124436331, o.v.v. Afrikaloop 2014

Dag 7 de finish - Opbrengst ruim €22.000,-

 

Op padVeel spontane wandelaars komen vandaag de weekwandelaars vergezellen op de laatste wandel dag van de gezellige Afrikaloop.

Het weer is prachtig en de route ook.

Vertrek van de pauzepost


Onderweg wordt er heel wat afgekletst met elkaar. Zowel tijdens de wandeling, als op de mooie pauzeplaatsen. Een enkeling loopt heerlijk alleen te genieten in de stilte van de natuur. Voor dit alles is er de ruimte.

 

 

Intocht

In Hoogeveen aangekomen wachten echte jambe spelers de wandelaars op met hun Afrikaanse trommelgeluiden. Iedereen die wil, mag meedoen. Ook de pers is erbij.

 

Henk van der Vinne deelt keien uit aan degenen die alle dagen gewandeld hebben en wandelaars zetten de organisatie in de bloemetjes.

 

We kijken allemaal weer terug op een geslaagde week en zien uit naar de volgende Afrikaloop!

 

GroepsfotoDag 6 van Zwartsluis naar Meppel

 

In de regenDe dag begint zwaar bewolkt en af en toe behoorlijk miezerig. De wandelaars stappen er dapper door en roepen: “We smelten niet van zo’n beetje nattigheid”.

 

Jongste wandelaarWe hebben vandaag twee jonge dagwandelaars in ons midden. Ruben en Prescilla zijn allebei tien jaar en lopen 20 kilometer! Super hoor, wat een lang stuk voor die kleine voetjes. Ook onze oudste wandelaars van 72 en 74 jaar doen niet onder voor de anderen. Ze hebben dan ook al heel wat kilometers in de benen zitten.

 

We laten ons niet kistenGelukkig breekt het zonnetje door na de middag, dat wandelt wel plezieriger en de regenjassen kunnen de rugzak weer in.

 

Voor het gezellige Marktplein van Meppel, scheiden de wegen zich. De 20 km route gaat naar het einddoel en de 35 km route neemt nog even een extra lus mee.

Bij de jeugdsoos, net buiten Meppel is het eindpunt. De pannen staan op het vuur en er worden heel wat pannenkoeken gebakken om de hongerige magen te vullen.

 

Gerja en Mariette vertellen na het eten over hun ervaringen van de laatste reis naar Oeganda. 

 

Dag 5 van Zwolle naar Zwartsluis

 

Vertrek van de eerste pauzepostVandaag vertrekken de wandelaars vanaf de WRZV hallen in Zwolle. Het weer is mooi, af en toe bewolkt, het zonnetje komt er regelmatig bij.

 

KalkovensHet is een prachtige route: voornamelijk over dijkjes langs het water met leuke pauzeplaatsen in boerenschuren. In Hasselt vinden we ons onderdak bij de oude gerestaureerde  kalkovens. Overal gezelligheid. De koffie laat zich heerlijk smaken om de zoveel kilometers.

 

De wandelaars nemen alle tijd om te genieten van het weidse landschap. Ruimschoots wordt de tijd genomen om rond te kijken en te fotograferen. Dat maakt dat de laatsten behoorlijk achterop raken wat tijd betreft. Dat geeft op In een boerenschuurzich niet, echter één van de restaurants heeft de deuren tot drie uur open en die gaan geen minuut later dicht. Gelukkig is de organisatie creatief en de bus met koffie wordt voor de deur geparkeerd. De rest van de wandelaars krijgen opvang op het terras, met onze eigen heerlijke gesponsorde “bakje Koops”, ingeschonken door Dick en zijn ploeg.

 

Het laatste stuk naar Zwartsluis gaat over hekjes, door weilanden en de bekende koeienvlaaien.  In Zwartsluis staat de kerkdeur open en wordt er hard gewerkt aan de gezamenlijke maaltijd die we zo nuttigen.

 

Vanavond is er het familieconcert met Elly en Rikkert in de Poort in Zwartsluis. 

Dag 4 van Heino naar Zwolle

 

VertrekkenVanochtend vertrekken de wandelaars vol goede moed en energie Op de pauzepostvanuit Heino op weg naar Zwolle. Bij de eerste pauzepost is de wind straf en de eigenaresse van een pand van natuurmonumenten heeft haar schuur opengesteld, zodat we uit de wind heerlijk in het zonnetje kunnen zitten.

 


Bij de hof van Windsheim is het weer genieten van het oude karakter van het dorpje Windesheim. We worden vriendelijk bediend door de medewerkers van de zorgboerderij, die ons heerlijke appeltaart serveren. De wandelaars moeten richting de hof flink tegen de wind in bikkelen, dus ze halen opgelucht adem dat ze op weg naar de derde pauzepost nu de wind mee hebben.

 

Op de dijkVoor enkele wandelaars die niet zo vaak wandelen is het een verademing om even bij de derde pauzepost aan het kanaal nabij Zwolle tot rust te komen in de boerenschuur. Onder genot van een soepje sterkt iedereen aan om de laatste 8 km af te leggen naar Zwolle. Daar staan de WRZV hallen weer voor ons open. We genieten van de gastvrijheid en elkaars gezelschap, om uiteindelijke weer afscheid te nemen en uit te zien naar een nieuwe wandeldag. 

Dag 3 van Ommen naar Heino

 

Vandaag gaat de schitterende route over de Lemelerberg.

 

Mooie tochtWandelen op de LemelerbergDe mooie foto’s die ook door de wandelaars zelf gemaakt zijn spreken boekdelen. We kunnen er van zeggen dat vandaag de stemming er heel goed in zit.

 

De temperatuur in het zonnetje, doet niet vermoeden dat het herfst is. Naarmate de dag vordert gaan de jassen uit en worden de broeken afgeritst.

 

Op de pauzepostNieuwe wandelaars en bekenden laten zich verrassen door de verzorging van de organisatie. Grappen en grollen zijn niet van de lucht onderweg en sommige stukken op de route lijkt Afrika wel.

 

Wie wil er nou niet meedoen aan zo’n mooie wandeltocht?

Dag 2 van Dedemsvaart naar Ommen

 

In de bar DedemsvaartGisteravond was er een gezellige avond in een cafétje op de markt in Dedemsvaart. Er was nog wat verwarring, want de twee organisatoren zaten is de bar met dezelfde naam, terwijl de rest in de andere bar zat met die naam. Na enig speurwerk werden ze herenigd en konden ze samen het glas heffen. Daar zijn de eerste verhalen verteld van de eerste dag onder het genot van een drankje.

 

Berend de Jonge - AbrahamVanmorgen wordt Berend hartelijk ontvangen. Hij is jarig en viert zijn 50ste verjaardag vandaag. Er is een mooie beer voor hem, die hij als cadeautje krijgt. Er staat op dat hij de mooiste Abraham van de wereld is. Uitbundig zingen wandelaars, crew en gastgezinnen voor hem. En ook al is het eerst wat mistig, Berend loopt de hele dag in het zonnetje te stralen.

Iedereen heeft de moed er goed in.

 

Fotograferen en filmen onderwegDe route is fantastisch mooi en onderweg schieten de wandelaars en organisatie de nodige mooie plaatjes van elkaar en de natuur.

 

Overal smaakt de koffie lekker, ook de soep gaat er goed in. Naarmate de dag vordert is niet alleen Berend het zonnetje, maar komt ook die echte tevoorschijn. Truien en vesten gaan uit en genieten maar.

  

Wandelaars onderweg: Martha en Renske

Ria is nog net op tijd aangekomen om de laatste kilometers mee te lopen.

In het Paviljoen “de IJskelder” van Ommen is het eindpunt van vandaag. Daar hebben de plaatselijke vrijwilligers een heerlijke maaltijd voorbereid. 

De jongste wandelaar: Fenne  

 

Dag 1 van Hoogeveen naar Dedemsvaart

 

Bert van der Haar spreekt tijdens Afrikaloop 2014Om half negen geeft Bert van der Haar, voorzitter van de Millenniumstichting van Hoogeveen, het startsein voor de 9e Afrikaloop.

 

Onderweg van Hoogeveen naar DedemsvaartMet een bemoedigende toespraak steekt hij de wandelaars een hart onder de riem. Zij lopen deze week geld bij elkaar voor de kinderen van de Andreas Manna Stichting in Afrika.

 

Twee trommelslagers van Hoogeveen begeleiden de wandelaars het eerste stuk. Over de Hoofdstraat van Hoogeveen gaat de route de stad uit richting Zuidwolde.

 

Wandelaars begeleid door trommelslagersOp een pauzepost onderweg van Hoogeveen naar DedemsvaartOnderweg genieten de wandelaars van de prachtige natuur en de gastvrije pauzeposten, en krijgen ze van de organisatie koffie, soep en fruit. Dit alles hebben
we gesponsord gekregen.

 

 

In Dedemsvaart staat het gebouw de Antenne gastvrij open om wandelaars en crew met koffie en thee te ontvangen.  De laatste kilometers krijgen we wat water mee van boven, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Iedereen haalt blaarloos de eindstreep. De kop is er weer af! Nog 6 dagen te gaan.

  

De tussenstand

 

We zijn al heel dichtbij. Nog een nacht slapen en dan starten we alweer met de negende Afrikaloop! De crew heeft er heel veel zin in.

Hieronder ziet u de laatste stand opbrengst tot nu, de avond voor de start van de Afrikaloop:


Opbrengst Afrikaloop

Concert Elly en Rikkert Zwartsluis

 

Op woensdag 15 oktober 2014 geven Elly en Rikkert tijdens de Afrikaloop een benefietconcert in Zwartsluis. U bent van harte welkom om dit familieconcert bij te wonen. Het concert begint om 19.30 uur en de deuren gaan om 19.00 uur open. U kunt ook kaarten reserveren op telefoonnummer (06) 114 205 15.

 

Concert Elly en Rikkert

Heb lef! Loop de 9e Afrikaloopweg

 

Het jaar 2014 staat in teken van het twintig jarig bestaan van de AMS en de negende Afrikaloop!

Van 11 t/m 17 oktober 2014 kunt u wederom meewandelen door mooi Drenthe en Overijssel.

 

Net als de afgelopen acht jaar kunt u één of meerdere dagen wandelen. U kunt zelf uw wandelprogramma samenstellen. We starten in Hoogeveen, waar we na zeven dagen vervolgens weer fnishen. Ondertussen doen we de volgende dorpen aan via onderstaande etappes:

 

Dag 1 - zaterdag 11 oktober : Hoogeveen - Dedemsvaart

Dag 2 - zondag 12 oktober : Dedemsvaart - OmmenFlyer Afrikaloop 2014

Dag 3 - maandag 13 oktober : Ommen - Heino

Dag 4 - dinsdag 14 oktober : Heino - Zwolle

Dag 5 - woensdag 15 oktober : Zwolle - Zwartsluis

Dag 6 - donderdag 16 oktober : Zwartsluis - Meppel

Dag 7 - vrijdag 17 oktober : Meppel - Hoogeveen

 

Tegen een geringe vergoeding kunnen wij een slaapplaats voor u regelen bij een gastgezin in het dorp waar we die dag finishen. Deze overnachting is inclusief diner, ontbijt en lunchpakket voor de wandeling van de volgende dag. Mocht u niet willen overnachten dan kunnen wij u aan het begin van de dag tegen een geringe vergoeding ophalen bij de finish (lift heen) of aan het eind van de dag terugbrengen naar de start (lift terug).

 

 

Tijdens de Afrikaloop kunt u zich op de ochtend zelf bij de start ook nog inschrijven voor een dagje wandelen en eventueel een lift terug reserveren. U bent ten alle tijden van harte welkom!

Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de Afrikaloop vindt u bovenaan deze pagina. Ook hebben we de oude Afrikaloop pagina’s nog online, zodat deze u een impressie kunt krijgen van de Afrikaloop.

 

Bij vragen over de afrikaloop kunt u bellen met Krista Schutte (0528) 279206, of emailen naar: afrikaloop@andreasmanna.org.

 

Wij zijn ook te vinden op Facebook:

www.facebook.nl/afrikaloop.

 

Wij hopen u te mogen ontmoeten in oktober!

 

Sponsoren

 

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

 

Sponsoren uit Hoogeveen

 

Baltussen ParketBaltussen Parket

www.baltussen.com

 

 

 

 

 

 

De Hypotheker HoogeveenDe Hypotheker

www.hypotheker.nl/hoogeveen

 

 

 

 

 

 

Tegels en Sanitair HoogeveenTegels en Sanitair Hoogeveen

www.tegelsensanitairhoogeveen.nl

 

 

Juwelier GroeneveldJuwelier Groeneveld

www.juweliergroeneveld.nl

 

 

 

 

 

Taska LederwarenTaska Lederwaren

www.taskalederwaren.nl

 

 

 

 

 

Chiptuning & TuningChiptuning & Tuning

www.ziptuning.nl

 

 

 

 

 

 

 

Hubo HarkeHubo Harke

www.huboharke.nl

 

 

 

 

 

 

Briluniek Ronald ZuidemaBriluniek Ronald Zuidema

www.briluniek.nl

 

 

 

 

 

 

Super Mail Service

Super Mail Service

www.supermailservice.nl

 

 

 

 

 

 

Camping van HarteCamping Van Harte

www.vanhartevakanties.nl

 

 

 

 

 

 

 

Edelsmederij 't Ringetje

Edelsmederij 't Ringetje

www.hetringetje.nl

 

 

 

 

 

Zuidema GroepZuidema Groep

www.zuidema-groep.nl


terug naar top