Hardenberg is een dag lang Zuid-Afrika voor goede doel

door Wim de Jonge. woensdag 15 oktober 2008 | 13:29 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 oktober 2008 | 10:49

 

HARDENBERG - Hardenberg ligt binnenkort even in Afrika.

Op die manier wordt geld ingezameld voor een goed doel. Ook patiënten van Veldzicht werken aan het initiatief mee.

 

Van 18 tot en met 24 oktober wordt de Afrikaloop gehouden door Drenthe, Friesland en Overijssel. De wandelaars leggen een denkbeeldige kaart van Afrika af, waarbij Hardenberg Zuid-Afrika vertegenwoordigt. De deelnemers komen de avond van 23 oktober in Hardenberg aan en vertrekken de volgende ochtend vanaf De Stelling naar eindpunt Hoogeveen. Iedere dag wordt 25 kilometer afgelegd. De lopers laten zich sponsoren en het geld gaat naar voorzieningen van de nachtopvang voor straatkinderen in Takoradi in Ghana.

 

Ook de Hoogeveense dependance van Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht uit Balkbrug werkt aan de actie mee. Sporttoestellen zijn uit een loods gehaald en op de afdeling in het gelid gezet. Met attributen wordt voor een Afrikaanse sfeer gezorgd.

 

Van 18 tot 24 oktober wordt dagelijks van 08.00 tot 17.00 uur gelopen, gestept, geroeid en gefietst. De twintig patiënten lossen elkaar af en zo zijn ze verbonden met de wandelaars in de buitenlucht. Ze proberen hun actie gesponsord te krijgen bij het personeel, familie en kennissen. De actie wordt in de dependance afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

 

Voor meer informatie en aanmelding: www.andreasmanna.org


terug naar top