Wandelaars gastvrij ontvangen

vrijdag 24 oktober 2008 | door Max de Krijger.

 

Wandelaars en organisatie van de Afrikaloop samen op de foto bij de reclamebus. Ook dit jaar levert de sponsorloop weer een enorme saamhorigheid en een wij-gevoel op tussen de deelnemers onderling. foto FFU Press Agency

 

 

 

 

HARDENBERG - "Wat een gastvrijheid hier in Drenthe en Overijssel. Je beleeft dat hier zo sterk. Walnoten, druiven, appels; je krijgt hier van alles onderweg. Ik voel me echt welkom bij de gastgezinnen. En alles pro-deo. " Grietje Deuring uit Emmen doet mee aan de Afrikaloop en vertelt dit een beetje moe maar voldaan op de sofa van de soos bij kerk Het Morgenlicht.

 

Even uitrusten en dan naar het gastgezin om op te frissen. ’s Avonds krijgen de wandelaars, die vandaag (vrijdag) weer verder lopen, een bord eten. Door gulle Hardenbergers is dit in eigen keuken bereid.

 

De Andreas Manna Stichting uit Hoogeveen heeft deze bijzondere wandelweek georganiseerd. Deze startte afgelopen zaterdag voor de derde keer in Hoogeveen. Als je de route op de landkaart ziet, dan kun je de vorm van het continent Afrika eruit halen. Dagelijks wordt ongeveer dertig kilometer gelopen. Ook dit jaar levert het weer een enorme saamhorigheid en een wij-gevoel op tussen de deelnemers onderling. Maar ook financieel levert het wat op. Vorig jaar bracht deze sponsorloop ongeveer 23.000 euro in het laatje en door stichting ’Wilde Ganzen’wordt dit nog eens met zeventig procent verhoogd.

 

Ook de gemeente Hardenberg doet er een duit bij door 3.500 euro aan hen over te maken. Het geld wordt door de vrijwilligersorganisatie volledig besteed aan de bouw van een nachtopvang voor kinderen in Ghana. Henk van der Vinne uit Hoogeveen is de oprichter van de Andreas Manna stichting. "Graag zouden we in Hardenberg een werkgroep in het leven willen roepen die fondsen willen werven. In Hoogeveen loopt dat goed. Daar doen we bijvoorbeeld pepernotenacties. Maar natuurlijk zijn giften ook altijd welkom."

 

In totaal doen dit jaar 80 wandelaars mee en zij betalen voor deelname. Een deel daarvan kiest voor een ééndaagse deelname, een andere groep doet liever een paar dagen of zelfs de volledige route mee.

 

Tijdens het diner bij het Morgenlicht is ook wethouder Joost Liese aanwezig en hij houdt nog even een toespraak over zijn gemeente en de wandeling. "Niet alleen het goede doel verwarmt de mens. Dit mooie weer is u vandaag aangeboden door de gemeente Hardenberg", grapt hij voordat het serieus wordt over het geld dat wordt binnengehaald.

 

"En net zoals de Andreas Manna Stichting zijn wij als milleniumgemeente bezig met investeren in Afrika. Ook u zult tijdens het wandelen hebben gedacht aan de merkwaardige wereld. Ik wil uw eetlust niet bederven, maar het is merkwaardig dat men in de kredietcrisis wel ineens miljarden heeft om te investeren."

 

Zie www. andreasmanna.org voor een verslag van de wandelingen


terug naar top