Finish en voorlopige opbrengst ruim twintigduizend euro!

 

Afrikaloop dag 7Afrikaloop dag 7De dag begint regenachtig en eindigt regenachtig. Tussendoor is het prachtig wandelweer. Bij aanvang wordt er gezongen voor de drie jarigen in ons midden. Alle vrijwilligers zijn druk aan het taart bakken geweest gisteravond, naast hun andere werkzaamheden. De taart valt bij iedereen in goede smaak.

Onderweg zijn er weer prachtige pauzeposten waar de mensen een gastvrij onderkomen krijgen om even te schuilen voor de regen en uit te rusten. De EHBO verzorgt de blaren, die nu wel parten gaan spelen.  De lokale boer laat enthousiast verschillende wandelaars en vrijwilligers zijn boerderij zien. De pasgeboren kalfjes genieten van de belangstelling. En de zwangere dames liggen goed verzorgd in hun eigen stuk stal met lekker voer.

Afrikaloop dag 7De bossen zijn nat, dat heeft de natuur zeker nodig. De route loopt via Koekange naar Afrikaloop dag 7Fluitenberg. Bij de Schildhoeve wordt Grietje in het zonnetje gezet. Zij loopt voor de tiende keer mee en schuwt het feestelijke onthaal in Hoogeveen. Voordat ze ertussenuit knijpt, krijgt ze haar kei en kadootjes aangeboden.

Albert en Fokelien halen de wandelaars bij de finish binnen met hun mooie trommels.  Berend loopt ook voor de tiende keer mee dit jaar en wordt ook in het zonnetje gezet. Alle weekwandelaars krijgen hun welverdiende kei, omdat zij echte keien zijn.

Aan het einde van de dag wordt de gewenste groepsfoto gemaakt van alle aanwezigen deze dag en dan is het Afrikaloop dag 7tijd om afscheid te nemen van elkaar. We mogen terugzien op een geslaagde wandelweek. Iedereen heel erg bedankt hiervoor!

Afrikaloop dag 7

Dag 6 van Havelte naar Ruinen

 

Afrikaloop dag 6Afrikaloop dag 6Vandaag is het heerlijk wandelweer, het is zacht en droog. Ook vanmorgen worden de wandelaars gastvrij uitgezwaaid door de lokale organisatoren. Een heerlijk lunchpakket mee voor onderweg en de route gaat door de prachtige Drentse bossen.  Ook vandaag lukt het enkele wandelaars al kletsend onderweg, te verdwalen, maar gelukkig worden ze snel weer gevonden en op het juiste pad gebracht. In Darp is het Hunehuis geopend voor de wandelaars. Het is een mooie pauzepost waar rtvdrente.nl op locatie komt en zelfs een stukje met de wandelaars meeloopt. Onderweg interviewen ze de wandelaars en ook de organisatie in hun live uitzending.

Langs de route loopt een schaapskudde en zijn hunebedden te bezichtigen.

Hierna lopen de wandelaars naar een prachtige boerderij, waar op mooie balen tussen de koeien, een heerlijke Afrikaloop dag 6pauzeplek is gecreëerd. Afrikaloop dag 6De zwart witte dames zijn bijzonder nieuwsgierig naar de gasten en ze komen vanuit het weiland aangerend om allemaal goed te kijken.

De route vervolg door het bos naar Theehuis Anserdennen. Ook daar staat de gratis koffie en thee klaar voor de wandelaars. Het laatste stuk gaat naar Brinkzicht in Ruinen. Daar verzamelen de crew en de wandelaars voor de finish. Bij een klein standje kan ieder nog een Afrikaans presentje kopen. De gastgezinnen halen hun wandelgasten op voor een Afrikaloop dag 6maaltijd en de overnachting.

Vanavond is er nog een gezellige laatste avond voor de wandelaars en de crew.

Opnieuw zien we terug op een prachtige dag! Helaas nog maar eentje te gaan. 

 

Afrikaloop dag 6

Dag 5 van Vledder naar Havelte

 

Afrikaloop dag 5Vandaag is het een druilerige, regenachtige dag, maar de wandelaars laten zich hierdoor niet ontmoedigen, de zon blijft in de harten schijnen. De stemming zit er bij de start al direct in en het is een gezellige boel onder genot van koffie en thee. Een wandelaar moest eerder deze week naar huis, maar komt vanmiddag al vroeg terug om de goede sfeer weer te proeven. Er is een pendeldienst die wandelaars ophaalt of terugbrengt. De chauffeur meldt vandaag: “Afrikaloop dag 5Mensen die ik terugbracht zijn heel enthousiast. Ze voelen zich erg in de watten gelegd en dat hebben ze nog bij geen andere wandeltocht meegemaakt.”

Bij de eerste pauzepost heeft een boer in zijn stal ruimte gemaakt, waar wandelaars even kunnen uitrusten met een kopje koffie. Een mooie plek tussen de koeien! De koeien worden om beurten bij de melkmachine gemolken en vinden hun weg weer naar buiten. Leuk om te zien allemaal.

De volgende pauzepost in Onna, “Ons Dorpshuis” is 10 km verder. De crew moet daarom nog even wachten op de eerste wandelaars en vermaakt zich ondertussen met spelletjes en lekkere Afrikaloop dag 5warme broodjes kroket.

Afrikaloop dag 5De wandelaars bikkelen gewoon door de regen. Niemand klaagt, maar een zonnetje is natuurlijk best gewenst. Door Darp gaat de route verder, daar is een prachtige cafetaria met de lekkerste patat uit de hele buurt. Uiteraard wordt deze goed gekeurd.

Het laatste stuk van de route komt het zo gewenste zonnetje er weer bij en maakt de spreuk waarheid: na regen komt zonneschijn! In Havelte is de finish bij een oude kerk. Wandelaars en crew zijn zeer tevreden over deze prachtige dag. 

Afrikaloop dag 5 

Dag 4 van Dwingeloo naar Vledder

 

Afrikaloop dag 4Afrikaloop dag 4In Dwingeloo zijn de meeste weekwandelaars weer verwend met een warm bed en heerlijke eten.

Vandaag gaat de route door het prachtige Drents Friese woud. In Diever is bij de eerste pauzepost een warm onthaal met koffie, thee of warme chocolademelk. Daarna gaat de route door het bos langs het plaatsje Oude Willem. Daar staat een prachtige houten schuur bij een natuurcamping, die ruimte biedt voor een pauzepost. Schapen en bijzondere runderen laten zich bewonderen onderweg. Bij de schaapskooi is een informatie centrum, waar ook weer een prachtige pauzepost is voor de wandelaars. Afrikaloop dag 4De zon is verscholen achter de wolken, welke vanmiddag voor zware motregen zorgen. De wandelaars en de crew laten de pret niet drukken en hebben de stemming er goed in vandaag. In Vledder is de finish met is heerlijke koek bij de koffie, waarvan het recept niet prijsgegeven wordt. Enkele wandelaars zijn verdwaald, maar komen gelukkig weer op het eindpunt uit.

De helft van de mooie wandelweek zit er alweer op.

 

 

Afrikaloop dag 4

Afrikaloop dag 4

 

Dag 3 van Hooghalen naar Dwingeloo

 

Afrikaloop Dag 3Afrikaloop Dag 3In Hooghalen worden alle wandelaars gastvrij uitgezwaaid. Na een warm welkom, goede verzorging en een goed bed, is iedereen weer vol nieuwe moed op pad. De organisatie krijgt nog een prachtige tekening, die een hart onder de riems steekt. Een heerlijk zonnetje schijnt met een frisse wind erbij. Vandaag slingert de route door het droge Drentse landschap. Slechts een enkele paddenstoel is te vinden. Het is allemaal gezelligheid onderweg. Enkele wandelaars lopen ergens verkeerd en de wandelaars die volgen, letten niet op. Afrikaloop Dag 3Dus nemen zij ook een omweggetje. Gelukkig komt iedereen helemaal weer goed uit.

De route gaat vandaag via Hijken, naar de Beilervaart en zo komen we uiteindelijk in Dwingeloo uit, waar in het Koetshuis opnieuw een gastvrij ontvangst is voor de wandelaars en de crew. De wandelaars gaan naar de gastgezinnen voor een ontspannen avond en een goede nachtrust. De crew bereidt zich voor met de organisatie voor de nieuwe dag.

 

 

 

Afrikaloop Dag 3

 

 

Afrikaloop Dag 3

Dag 2 van Westerbork naar Hooghalen

 

Afrikaloop dag 2Afrikaloop dag 2Het is vandaag een prachtige dag. De weekwandelaars worden eerst verwend met een gezamenlijk ontbijt in de voetbalkantine. De meesten hebben ook in het sportcomplex geslapen.

De route gaat vandaag over het herinneringskamp in Westerbork. Alle wandelaars nemen de indrukwekkende geschiedenis nog eens goed op en staan tijdens de wandeling even stil bij deze gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog.

Onder een waterig zonnetje loopt de route door prachtige natuurgebieden en weer langs gastvrije boerenschuren, waar gesponsorde koffie en thee gezet kan worden met verschillende lekkere versnaperingen.
Afrikaloop dag 2Het einde van de route is in een mooi aangeklede boerenschuur. De hooibalen en gaskachels verwarmen de koude vrijwilligers en ook de warme wandelaars.


De groep verplaatst zich naar de kerk aan het einde van de middag, waar een gezamenlijke maaltijd is. Tijdens de maaltijd krijgen de gastgezinnen en wandelaars uitleg over de projecten van de AMS in Kenia en Oeganda.

 

Afrikaloop dag 2Afrikaloop dag 2

 

 Dag 1 van Hoogeveen naar Westerbork

 

Afrikaloop dag 1Afrikaloop dag 1Wethouder Slomp geeft vanmorgen het startsein voor de 13eAfrikaloop, georganiseerd door de Andreas Manna Stichting. De wethouder benadrukt nog eens dat de organisatie geheel bestaat uit vrijwilligers hier en in Afrika. Het geld van de deze (en alle acties) gaat 100% naar de projecten in Afrika. Albert en Fokelien begeleiden de wandelaars in een prachtig historisch outfit, rommelend Hoogeveen uit. Er zijn 15 wandelaars die de hele week wandelen en de rest van de wandelaars lopen een of meerdere dagen mee deze week. De eerste dag is weer een dag van
hernieuwde ontmoeting of kennismaking met elkaar. In het begint slingert de groep kleurig door het herfstige landschap. Naarmate de dag vordert vindt ieder zijn eigen tempo en waaiert het lint uiteen.

Zoals elk jaar vinden de wandelaars gastvrij onthaal onderweg in verschillende boerenschuren. Bij de ene staat de koffie en cake klaar en bij de andere mag de organisatie het zelf zetten en gebruik maken van alle capaciteiten die aanwezig zijn. Afrikaloop dag 1Enthousiast laat een boer zijn bedrijf zien en verkoopt ondertussen uien aan de vrijwilligers. Op het land wordt hard gewerkt. Het lijkt Afrika wel door de droogte, want aan de horizon verdwijnt de tractor in een grote stofwolk.

Afrikaloop dag 1Genietend van de lage herfstzon lopen de wandelaars langs Tiendeveen, Wijster en Holte naar Het eindpunt in Westerbork. De meeste weekwandelaars slapen in gastgezinnen en de rest vindt her en der zijn plekje. De kop is eraf, nog zes dagen te gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrikaloop dag 1

Afrikaloop 2018

De Afrikaloop is dit jaar vernieuwd! We wandelen namelijk een hele nieuwe route door Drenthe. Van 20 t/m 26 oktober 2018, de herfstvakantie van het Noorden, kunt u één of meerdere dagen wandelen door onze prachtige provincie. Er is keuze uit drie afstanden, namelijk 15, 25 en 35 kilometer per dag.

 

U kunt zelf uw wandelprogramma samenstellen. We starten in Hoogeveen, waar we na zeven dagen vervolgens weer finishen. Ondertussen passeren we onderstaande dorpen via de verschillende etappes: 


Dag 1 - zaterdag 20 oktober: Hoogeveen - Westerbork

             startlocatie: Raadhuis, Hoogeveen

Dag 2 - zondag 21 oktober: Westerbork - Hooghalen

             startlocatie: Perkenslag 1 (voetbalclub), Westerbork

Dag 3 - maandag 22 oktober: Hooghalen - Dwingeloo

             startlocatie: kerk, laaghalerstraat 10, Hooghalen

Dag 4 - dinsdag 23 oktober: Dwingeloo - Vledder

             startlocatie: St. Nicolaaskerk, Brink 29, Dwingeloo

Dag 5 - woensdag 24 oktober: Vledder - Havelte

             startlocatie: bijgebouw De Gerf, De Hoek 8, Vledder

Dag 6 - donderdag 25 oktober: Havelte - Ruinen

             startlocatie: kerk, Uffelterkerkweg 1, Havelte

Dag 7 - vrijdag 26 oktober: Ruinen - Hoogeveen

             startlocatie: Cafe Brinkzicht, Brink 47, Ruinen

 

Starttijd is van 8.30 - 9.00 uur. Finish uiterlijk 17.00 uur.

 

 

INSCHRIJFGELD

De kosten voor onze wandeltocht zijn wat hoger dan bij een reguliere wandeltocht, omdat bij ons de opbrengst volledig ten goede komt aan onze projecten in Kenia en Oeganda.De kosten voor de wandeltocht bedragen € 20,-. 

 

OVERNACHTING

In elk dorp hebben we 30 slaapplaatsen bij gastgezinnen geregeld. Voor € 32,- bieden wij u deze overnachting aan, inclusief diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag.

Dit jaar hebben wij deze slaapplaatsen ook geregeld voor de nacht voorafgaande aan de start. Zie bij "Informatie Afrikaloop" welke mogelijkheden we u bieden.

Ná vrijdag 12 oktober is het helaas niet meer mogelijk om u op te geven voor een overnachting. 

De vergoeding komt volledig ten goede van onze projecten in Afrika.

 

VERVOER

Tegen een betaling van € 5,- bieden wij u twee mogelijkheden van vervoer.

1. Wij halen u begin van de dag op bij de finish van deze dag (= LIFT HEEN) of

2. Wij brengen u aan het eind van de dag terug naar de start (= LIFT TERUG).

De vergoeding komt ten goede van onze projecten in Afrika.

 

LET OP: Voor een LIFT TERUG kunt u zich op de wandeldag zelf nog opgeven. Dit is helaas niet mogelijk voor een LIFT HEEN. Uiterlijk één dag van tevoren dient u de LIFT HEEN bij ons te reserveren!

 

De 15 km-route is onze kortste route en eindigt op de tweede pauzepost. Vanaf dit punt wordt u door ons (gratis) naar het dorp van de finish gebracht.

Mocht u terug willen naar de start van deze dag, dan kunt u vooraf een LIFT TERUG reserveren. U arriveert dan niet op het eindpunt van die dag.

 

INSCHRIJVEN

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een slaapplaats die wij voor u regelen bij een gastgezin, dan raden we u aan u tijdig in te schrijven. Tijdens de Afrikaloop kunt u zich ook op de ochtend zelf bij de start nog inschrijven om een dagje mee te wandelen. Maar het scheelt u tijd wanneer u zich vooraf schriftelijk bij ons opgeeft. Dan zijn uw gegevens bij ons bekend en na een korte check, kunt u direct vertrekken.

Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de Afrikaloop vindt u bovenaan deze pagina. De inschrijving sluit dagelijks om 9.00 uur.

 

START- EN FINISHTIJD

Als organisatie willen we u graag een leuke dag bezorgen en proberen we het u zoveel mogelijk naar de zin te maken. Zo hebben we een aantal pauzeposten (met toilet) waar u even wat kunt eten en/of drinken en wanneer u dit wilt, een praatje maken. Vanwege de bezetting hebben we een start- en eindtijd bepaald. Binnen deze tijden, kunnen we als organisatie garanderen dat iedere pauzepost bezet is en we voor u bereikbaar zijn wanneer u bijvoorbeeld bent verdwaald. In dat geval kunnen we u ook ophalen.

Dagelijks kunt u vanaf 8.30 uur starten en sluiten we de wandeldag om 17.00 uur. 

  

Bij vragen over de Afrikaloop kunt u bellen met Krista Schutte (06) 22 52 10 30 of mailen naar: afrikaloop@andreasmanna.org.

We zijn ook te vinden op Facebook: www.facebook.nl/afrikaloop.

 

Wilt u alvast een impressie krijgen wat de Afrikaloop is en wie wij zijn? Kijk dan eens op onze website naar de Afrikaloop van voorgaande jaren.

 

We hopen u in oktober te ontmoeten!

 

Afrikaloop Opbrengst

De thermometer is er weer!

Tot aan de Afrikaloop houden we u regelmatig op de hoogte van de opbrengst van de Afrikaloop. Bij deze de opbrengst van de Afrikaloop 2018 tot nu toe:

 

 

 

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

 

Sponsoren Hoogeveen

  

 

Reys Tandtechniek HoogeveenReys Tandtechniek Hoogeveen

A.G. Belstraat 25, Hoogeveen

www.reystandtechniek.nl

 

  

 

 

Kreeft Betonrenovatie en -injecteertechniekenKreeft Betonrenovatie en -injecteertechnieken

A.G. Bellstraat 11, Hoogeveen

https://www.kreeft.nl

 

 

 

 

 

Toko Hoogeveen

Tapijt- en slaapToko

Schutstraat 195, Hoogeveen

www.toko-hoogeveen.nl

 

 

 

 

 

Tegel en sanitair Hoogeveen

Tegels en Sanitair Hoogeveen

Stephensonstraat 12, Hoogeveen

www.tegelsensanitairhoogeveen.nl 

 

 

 

 

BrilUniek Ronald ZuidemaBriluniek Ronald Zuidema

Hoofdstraat 133, Hoogeveen

www.briluniek.nl

 

 

 

Super Mail Service

Super Mail Service

Galvanistraat 6, Hoogeveen

www.supermailservice.nl

 

 

 

 

Hubo Harke

Hubo Harke

Alteveerstraat 8, Hoogeveen

 

 

 

 

 

 

 

Auto RuyneAuto Ruyne B.V.

Parmentierstraat 3, Hoogeveen

www.toyota-hoogeveen.nl

 

 

 

 

 

Koffie KoopsKoops Koffie

Plesmanstraat 43, Hoogeveen

www.koopskoffie.nl

 

 

 

 

 

Sponsoren in omliggende dorpen

 

Juwelier A.Kremer

Juwelier A. Kremer

Notaris Oostingstraat 8, Emmen

www.juwelierakremer.nl 

 

 

 

 

 

Buro HL

Buro HL

Wilhelminastraat 18a, Emmen

www.burohl.nl

 

 

 

 

 

 

Autobedrijf Misker

Kapitein Nemostraat 50, Emmen

www.misker.nl


terug naar top