Het gevoel van Afrika

banner
banner

Het gevoel van Afrika

Afrika

Kinderen zingen graag, ook in Afrika. Maar hun gezang wordt verstomd. Veel kinderen zijn in nood. Ze missen hun ouders. Zwerven over straat terwijl niemand naar ze omziet. Bijna iedereen is arm. Daarom beschouwen wij kinderen in Afrika die in nood zijn, als onze kinderen. Wij willen hun lied weer horen zingen. Ze bezig zien met het maken van muziekinstrumenten. Zodat er weer kinderen zingen in Afrika!

Want: wij geven om deze kinderen.

Geeft u ook?

Gevoel voor kinderen in Afrika

Kinderen zijn belangrijk. Mensen die ze niet krijgen doen er alles aan om ze te krijgen. Daarna – eenmaal gekregen – doen ze er alles aan om ze niet meer te verliezen. Een ouder die een kind verliest is de omgekeerde wereld. Door de hele wereldliteratuur heen zien we het belang van kinderen krijgen en van kinderen (in het leven) houden.

Jezus stelt het kind ten voorbeeld aan de oudere: wordt als de kinderen.

Mensen houden van kinderen, het is hun toekomst. Ze doen er alles voor. Uiteraard is dit niet anders in Afrika, of waar dan ook op de wereld.

Soms hebben kinderen geen ouders. Er gaat veel goed, maar ook veel mis in de wereld. Bij hun leven hebben ze hun ouders verloren. Ze groeien op met en bij kinderen die wel ouders hebben, maar ze krijgen niet de werkelijke zorg die deze kinderen krijgen: want de armoede verhindert dat.

Soms krijgen mensen geen kinderen en besluiten het aan God over te laten hoe het verder moet. Omstreeks één op de tien echtparen krijgt geen kind. Het getal tien staat in de Bijbel voor de uitverkorenen bij God. Als een tiende van alle echtparen geen kinderen  krijgt, wat wil God die hen daartoe heeft uitverkoren dan wél geven? Kan het zijn dat die mensen gaan zorgen voor kinderen die geen ouders meer hebben?

Kinderloosheid kan een belangrijke bron van inspiratie zijn, zodra mensen die kinderloos blijken te blijven, daarmee eerst vrede krijgen. Dat wel. Kun je dan vrede krijgen met kinderloosheid? Het antwoord moet “ja” zijn. Want er zijn mensen die nadat ze hun verdriet hebben verwerkt, er vrede mee hebben gekregen. Vrede met het feit dat ze geen kinderen krijgen van zichzelf. Want voor hen is het niet nodig om ze zelf te hebben, maar wel om voor kinderen te zorgen: deze kinderen worden hun kinderen, vanwege de zorgen die ze op zich nemen voor kinderen in nood. Kinderen in Afrika of waar dan ook op de wereld.

Moeten zij die zorgen alleen dragen? Of mogen zij u om hulp vragen voor de kinderen die zij gekregen hebben?

Wij doen een beroep op uw zorg voor kinderen, in dit geval kinderen in

 Afrika, kinderen zonder ouders.

Als wij niet hun ouders waren geworden, waren zij kansloos gebleven.

Evenementenkalender
Apr'24
Deurcollecte Hoogeveen In de week van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei is de jaarlijkse deurcollecte in de gemeente Hoogeveen.