Afrikaloop 2010

banner
banner

Afrikaloop 2010

De coördinatoren voor 2010 zijn: Astrid den Haan, Krista SchutteHetty Wesseling

De PR medewerker voor de AMS: Ineke Prins

 


Formulieren:

Veelgestelde vragen

Overzicht prijzen

Sponsorlijst

Maten T-shirts

T-shirt 2010

Inschrijfformulier

Afstanden Afrikaloop 2010

Startplaatsen tijden AL10

Wandelroute naar station 

Foto’s

De foto’s van de Afrikaloop kunt u hier zien!

Dag 7 van Hardenberg naar Hoogeveen

De laatste dag alweer! Aan de ene kant fijn om na een wandeling van ruim 200 km te mogen finishen, maar aan de andere kant betekent dat ook weer een dag van afscheid nemen. Vooreerst nog een prachtige wandeling. Langs boerenschuren via Alteveer, naar Hoogeveen

Er wordt gelachen, gepraat en tja ook alweer gedacht over het werk wat volgende week wacht.

Astrid is vandaag vrij en druk de centen aan het tellen, ze houdt de spanning erin. Ineke staat de pers te woord en vangt de wethouder op. Iedereen doet zijn taak en de wandelaars hebben een stralende herfstdag. Voor de laatste keer mogen we ze nog even verwennen met koffie, soep en fruit. Ondertussen bereidt Florence een Oegandees maal.

We verzamelen allemaal voor de laatste etappe bij restaurant “de Koffiepot”. Daar is zijn twee feestelijke zuilen met ballonnen geplaatst door Gree’s feestwinkel, in de kleuren van de AMS. Kunstenares Johanna de Groot schminkt vandaag kinderen, die op de Hoofdstraat zijn. Ze staan er voor in de rij. Twee trommelaars melden zich bij coördinator Hetty om de intocht te begeleiden. De persfotografen zoeken hun mooiste plekje en als iedereen binnen is, vertrekt de stoet. Langs het raadhuis, want daar is het begonnen, onderweg naar restaurant ’t Raethuys. Daar wacht de wethouder ons allemaal op en onder luid aplaus krijgen de weekwandelaars hun welverdiende keien uitgereikt. Het spannende moment is daar, de uitslag van de opbrengst is ruim 22.000 euro!

Klaas de Weerbaas heeft tot ieders verrassing zelf ook nog een enorm sponsorbedrag ingezameld van 5725 euro en dat maakt samen dus bijna 28.000 euro! Wat een opbrengst weer! Na de toespraken staat de warme soep met brood klaar en dat gaat er wel in. Klaas geeft de vrijwillige medewerkers allemaal nog een bos bloemen.

Er wordt nog een groepsfoto gemaakt van alle wandelaars en van de medewerkers en dan is het moment van afscheid nemen. De meesten zullen we volgend jaar gelukkig weer terugzien en de wandelaars gaan zich inspannen om nog meer mensen mee te nemen. Stapels met flyers voor het volgend jaar gaan met de wandelaars mee het land in. Wij als medewerkers gaan naar het huis van Henk en Wilma. De gesponsorde bussen moeten leegeruimd en gewassen worden en als alles klaar is, wacht ons de heerlijke Oegandese maaltijd van Florence, die haar dank uitspreekt voor het geweldige team. Niet alleen voor de wandelaars, maar ook als steun voor haar, nu zij in Oeganda is! Iedereen die meegewerkt heeft aan het succesvol slagen van deze week: BEDANKT!

Dag 6 van Coevorden naar Hardenberg

Met “brandend zand” nog in het hoofd, swingen de wandelaars weer op pad. Het weer is goed, niet zo koud en lekker droog. Nieuwe wandelaars hebben zich bij de weekwandelaars gevoegd en de stemming zit er goed in. De familie Passies in Holthone heeft de schuurdeuren geopend als rustplaats voor de wandelaars. Bakker Bart sponsort lekkere verse broodjes voor bij de koffie vandaag. Helaas heeft Kees nog geen navigator en zitten alle medewerkers buiten bereik, zodat ze hem de weg niet kunnen vertellen. Dus de broodjes arriveren net na de koffie, maar geen probleem, want bij de volgende post is ook koffie, de broodjes gaan daar naartoe.

De familie Hulter in Ane heeft ook de schuurdeuren opengezet. Astrid coördineert en overlegt. Ze volgt het pad van de wandelaars en geen dwaling ontsnapt aan haar oog! Gelukkig maar, want zo houden we iedereen op het rechte pad 🙂 Voor de mensen die de lange route lopen heeft Restaurant Bolte in Gramsbergen de koffie klaar. Berend komt ook voorbij en maakt er voor zijn normale route ook maar een pauzeplaats van! Onderweg gaat het goed met de wandelaars. Zowel de “einzelgangers” als de gezelligheidszoekers hebben het naar de zin. Bij de pauzeposten horen de medewerkers alle verhalen van modderige weggetjes en geklauter over prikkeldraad. Ja, het blijft een Afrika route uiteindelijk.

Hier en daar steekt even een organisatorisch probleempje de kop op, maar die is snel opgelost. Het team is goed op elkaar ingespeeld en ieder heeft zo zijn eigen taak en staat daar ook voor. Even een telefoontje naar elkaar en het komt allemaal goed.

Bij de “Morgenlichtkerk” in Hardenberg is het eindpunt van de dag, ook daar staat de koffie alweer klaar. De een na laatste dag zit erop. Max vangt de wandelaars op en neemt een interview af voor de Stentor met de PR vrouw Ineke. Het eten is in de Boerderij het is overheerlijk en er zijn schalen vol. We hebben een laatste avond met alle wandelaars. Onder het genot van nog meer lekkere hapjes doet Florence haar verhaal over het werk in Oeganda. Daarnaast is er nog tijd om met elkaar na te praten en nieuwe ideeën te opperen voor de volgende jaren. De wandelaars tonen grote betrokkenheid bij de organisatie, de loop en het doel. Dat maakt ons blij en we waarderen die betrokkenheid enorm. Rita verwoordt dit lustrum in een gedichtje van 5 regels, die ze weliswaar onder enige druk van Glen en Wim heeft gemaakt. En dat onder druk juist hele mooie dingen voortkomen blijkt uit dit gedicht!

van stilstaan

          naar bewegen

van doelloos

          naar een doel

van vreemdheid

          naar verbinding

van eigen ik

          naar een wereld

te winnen in

          liefde  

En zo is het Rita, bedankt!

Bonnettes

De loopverhalen van de Bonnettes kun je hier lezen. Zij doen voor de vierde keer mee dit jaar.

Dag 5 van Odoorn naar Coevorden

Vanmorgen in alle vroegte is de wagen van RTV Drenthe er al om vanaf locatie uit te zenden. Ineke, onze PR medewerkster, vertelt enthousiast over de wandeling en het doel ervan. Emmy, een van de weekwandelaars vertelt enthousiast over haar motivatie om te wandelen. Restaurant de Boshof is het vertrekpunt van de wandeling vandaag. Het weer is goed en droog. De eerste pauzeplaats is bij de familie Meppelink in Odoornerveen. Zij hebben de grote schuur achter de boerderij netjes opgeruimd. Tafeltjes en stoelen klaargezet voor de koffie met koek. Even lekker uitrusten gaat prima, maar opwarmen is er niet bij. De wandelaars kiezen ervoor om toch maar vlug verder te lopen naar de volgende stop bij café restaurant Wielens in Noord-Sleen. Zij hebben speciaal voor ons de deuren geopend deze tijd. Lekkere warme chocolademelk en gebak gaat er dan wel in. De nieuwe wandelaars, drie gezusters uit Limburg, vertellen enthousiast hoe leuk ze deze tocht vinden. Gezellig, gemoedelijk en vooral kleinschalig. Geen grote files met wandelaars, maar lekkeer met elkaar optrekken, of zelfs alleen lopen als je dat graag wilt. Alles is mogelijk.

De volgende pauzeplaats is op een minicamping de Uilenberg in Holsloot. Daar mogen we gebruik maken van de gezellige kantine. Die is niet verwarmd, dus na de soep en broodjes, lopen de wandelaars verder. Het is de langste route vandaag, dus er komt nog een stop voordat we in Coevorden aankomen. In Dalen in ‘d Aole Bakkerij is de koffie klaar, maar de patatjes gaan er ook goed in. De jongste en de oudste wandelaar vergezellen elkaar.

De snelle wandelaars komen droog aan in Coevorden, maar de latere starters treffen de laatste 5 km nog wat motregen. In Coevorden staan de vrijwilligers klaar met de thee en halen de gastgezinnen hun wandelaars op voor de douche en de maaltijd. Zelfs voor alle medewerkers staat in gastgezinnen een maaltijd klaar!

Na de maaltijd wacht ons een geweldige avond in Vancouver. De piratentoppers Martin en Harm brengen een uur lang sfeer in het café. Alle vermoeide voeten gaan weer van de vloer. De polonaise wordt een paar keer gedanst en zowel bekende als nieuwe hits worden gezongen. We zien terug op een zeer geslaagde avond. Bedankt Toppers! 

Dag 4 van Assen naar Odoorn

Fotograaf Ineke van www.gemeente-assen.com is al vroeg uit de veren om de wandelaars uit te zwaaien. Degenen die de korte afstand lopen worden elke dag naar post 1 gebracht met de gesponsorde bus van Boerhof uit Meppel. De bagage bussen van Misker uit Emmen en Broekhuis uit Hoogeveen vervoeren alle bagage die de wandelaars nodig hebben onderweg bij de gastgezinnen. Oook de stand van de AMS gaat er elke dag in mee voor de avondprogramma’s, evenals de dagelijkse versnaperingen voor de wandelaars en medewerkers.

Post 1 in Ekehaar is café Popken. Zij hebben een warme plek voor de wandelaars, die even kunnen uitrusten onder het genot van koffie. De route is erg mooi en is dit jaar nieuw. Dankzij de wandelaars, die zelf meegeholpen hebben om de route uit te zetten! Dat is een knap stukje werk. 

Post 2 is bij de zorgboerderij: de Karrewielen in Schoonloo en post 3 is op de minicamping Boerveense Hoeve in Eeserveen. De wandeling verloopt voorspoedig. Niemand verdwaalt en de blaren zijn zeer beperkt. Om drie uur komen de eerste wandelaars al weer aan in Odoorn bij Restaurant Theehuis de Poolshoogte. De coördinator van de dag is druk in de weer om de gastgezinnen te informeren. Zij halen de wandelaars op en een warme douche is geweldig na dag 4! We zijn over de helft. De spierpijnen spelen soms wel op, maar we kunnen gaan aftellen. De EHBO vrouw van de dag vertelt dat ze in Assen haar EHBO doos moest aanvullen. In de DA drogist vertelt ze haar verhaal en vraagt of deze spullen gesponsord kan krijgen voor de AMS. De baas is er niet en de collega’s overleggen met elkaar. Ze komen tot de conclusie dat ze dit uit de personeelspot gaan doen! Dat zijn nog eens opstekers.

In Restaurant de Boshof in Odoorn is een avondprogramma met Elly en Rikkert. In een gezellige huiselijke sfeer spelen en zingen ze oude liedjes, nieuwe liedjes en Rikkert draagt voor uit zijn gedichtenbundels. Het is een benefietavond voor de AMS, ook de Boshof sponsort de zaal! Wethouder Alberts draagt de AMS een warm hart toe en belooft volgend jaar zijn medewerking en zal ook het laatste stuk meelopen. Heel geslaagd allemaal. We zijn over de helft en gaan op naar Coevorden morgen.

Dag 3 van Oosterwolde naar Assen

Een prachtige dag vandaag! Eerst gaat de route door het Fochteloerveen. Een fantastisch natuurgebied, waar de wandelaars zelf ook niet kunnen ophouden met fotograferen onderweg. De zon lacht ons toe en verdwijnt slechts af en toe achter een regenwolkje. Sommige wandelaars lukt het om te verdwalen op punten waar anderen van zeggen: “hoe kan dat nou?” Maar gelukkig is er een goede communicatie tussen de wandelaars en de coördinator, zodat de verdwaalde schaapjes weer het goede pad op geholpen worden.

De pauzeplaatsen die hun deuren opengezet hebben, bieden een aangenaam onderdak voor de vermoeide wandelaars. Ze kunnen even uitrusten, krijgen koffie, thee of soep aangeboden. Er is fruit onderweg, of cake. De eerste pauzepost in in de ruimte van Natuurmonumenten midden in het Fochteloerveen. De tweede post is een kantoor van het Staatsbosbeheer in Veenhuizen en de laatste post is Huis te Heide. De groep wandelaars is behoorlijk verspreid. De snelle mensen zijn een uur voor op de laatsten. Wethouder Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen wacht de eerste wandelaars op aan de grens van de stad en loopt het laatste stuk mee tot het eindpunt bij het centrum, in de Kandelaar. De fotograaf van het Asser journaal fietst het laatste stukje mee om alles op de plaat te zetten.

De wandelaars zijn allemaal goed gestemd, het blarenleed valt enorm mee, terwijl er toch door drassig veld wordt gelopen. Helaas verlaten enkele wandelaars ons, omdat hun drie wandeldagen om zijn. We zullen ze missen, want in een paar dagen ga je elkaar snel kennen. Maar nieuwe wandelaars zijn weer aangehaakt en zullen ons vergezellen, de rest van de week. Assen heeft een heerlijke maaltijd voor de medewerkers bereid van verschillende soorten macaroni. Als grote verrassing komt Florence binnen. Zij is die ochtend ingevlogen uit Oeganda en vergezelt ons de rest van de week. De wandelaars eten bij de gastgezinnen.

Na de maaltijd is er een concert in de Kolk. De wethouder opent de avond en vertelt trots dat Assen met plezier deze zaal sponsort aan de AMS. De gemeente Assen is gastvrij en helpt graag mee om de kinderen in Afrika te ondersteunen. Tangarine & Friends en Rikkert zetten een spetterend programma neer. De dichter Egbert Hovenkamp vat de hele avond samen in een prachtig gedicht: “DE LOOP VAN DE AVOND” die hij onder begeleiding van muziek van Jan Borger voordraagt. 

 

Dag 2 van Diever naar Oosterwolde

Om half negen vertrekken de wandelaars met goed humeur en een goede regenjas richting Oosterwolde. Restaurant “het Jachthuis” in Doldersum heeft zijn deuren geopend en biedt iedereen koffie en thee aan. De regenjassen kunnen uit als de wandelaars verder trekken door de bossen. Oude bekenden hebben zich aangesloten, alsook nieuwe wandelaars. De sfeer zit er goed in. Aangekomen bij “het eethuis op de hoek” in Zorgvlied, breekt de zon uitbundig door. De patatjes gaan al om 11 uur over balie. Dat gaat er goed in als je ’s ochtends vroeg opstaat. De vrijwillige medewerkers krijgen ook zin in wandelen. Sommigen organiseren het met hun collega’s zo, dat zij een etappe mee lopen. Zelfs de EHBO man verzet zijn blaar loze voeten. Gelukkig heeft hij een naald en blarenpleisters op zak voor onderweg. Bij Toos op “camping de Buitenplaats” is het heerlijk vertoeven.

Voor de korte afstand is dit de laatste pauzeplaats voor Oosterwolde, maar de lange afstand wandelaars lopen nog eens een extra lus. Toos heeft de picknicktafel leuk gedekt met allerlei lekkernijen uit de natuur. Op deze plaats blijkt dat er een kleine fout in de routebeschrijving geslopen is en daardoor de wandelaars ergens fout lopen.  Uiteindelijk komen ze op hetzelfde punt uit en komt alles goed. Door de stralende herfstzon, die de prachtige kleuren van de natuur laat schitteren, lopen de wandelaars naar Oosterwolde.
In Hotel de Zon krijgen ze allemaal een kop koffie en thee aangeboden, waarna ze het laatste stuk naar de Kruiskerk gaan. Daar wachten de vrijwilligers van Oosterwolde iedereen op met een overheerlijke tafel vol eten. Voor iedereen is er ruim voldoende. De maaltijden zijn zeer gevarieerd, van stamppot tot salade en macaroni. Het gaat er goed in na een dag in de buitenlucht.

Het avondprogramma staat in het teken van voorlichting over de projecten van de AMS. De vrijwillige medewerkers die dit jaar de projecten bezochten vertellen enthousiast over hun belevenissen en laten beelden daarbij zien. Dag 2 is zeer geslaagd! Oosterwolde bedankt voor jullie inzet! 

Dag 1 START

Om half negen vertrekken de wandelaars met een goed humeur en een goede regenjas richting de eerste pauzeplaats. Het restaurant Jachthuis in Doldersum heeft de deuren geopend en er is een hartelijk ontvangst met een kopje koffie of thee voor iedereen. Gelukkig valt het mee met de regen en kunnen de regenjassen weer uit. De sfeer zit er goed in, nieuwe wandelaars hebben zich weer aangesloten, alsook oude bekenden. Wanneer iedereen is voorzien van een consumptie en de blaren zijn behandeld, gaat de tocht door de prachtige bossen naar Zorgvlied. In het “Eethuis op de Hoek” breekt de zon helemaal door. De patatjes gaan om elf uur al over de balie! Dat is ook geen wonder als je ’s ochtends al vroeg uit de veren bent. Enkele medewerkers zijn het wachten op de wandelaars even moe en regelen het met hun collega’s zo dat ze een stuk van de route mee lopen. Toch wel handig als de EHBO man mee is onderweg. De wandelaars die de lange route lopen, komen nog eens door Zorgvlied. De anderen lopen richting Langedijke.  Bij Toos op de Camping de Buitenplaats s de laatste pauzeplaats. Toos heeft de picknicktafel heerlijk gedekt met lekkernijen uit de natuur.

Om half negen geeft wethouder Bargeman het inmiddels bekende startsein. Onder luid geroffel van de Afrikaanse trommels gaan de wandelaars op pad voor de vijfde Afrikaloop. Een lustrum dit jaar! Vrolijk zwieren de kleurige ballonnen de heldere lucht, zij zweven de wandelaars vooruit.

Bekende en nieuwe wandelaars trotseren de wind en lopen het zonnige Hoogeveen uit, door Fluitenberg naar de eerste pauzeplaats. Het is een mooi bungalow park, waar het beheerdersechtpaar Dick en Cor hun receptie open hebben staan voor de opvang van de wandelaars. In een schitterende omgeving geniet iedereen van de zon, koffie, cake en druiven! De EHBO behandelt de eerste blaren en goedsmoeds vertrekt de stoet wandelaars richting Ruinen. Daar heeft restaurant Luning de deuren open. In een gezellige Drentse sfeer warmt iedereen zich op. De wandelaars lopen zich wel warm, maar de vrijwillige medewerkers, wachten in de kou op diverse plaatsen buiten en zijn blij met de warme chocolademelk.

De eersten gaan op pad en zo door de dag heen raakt de slinger wandelaars in stukjes uiteen.

Bij de minicamping Zantingehof is de volgende pauzeplaats. Hier is beschutting in de gezellige kantine tegen de wind en komen de wandelaars even op adem voor het laatste stuk naar Diever.

Al om twee uur zijn de eerste wandelaars in Diever. Zij hebben nog een klein beetje regen meegekregen, maar de wandelaars die voor de langste route gaan, wacht nog een stuk door de prachtige natuur in de herfstregen. Een echte wandelaar deert dat niet en zo ook deze bikkels. Ze behalen de eindstreep uiteraard voorspoedig. In de Kruiskerk in Diever zijn door een groep vrijwilligers van de kerk stapels pannenkoeken gebakken, die gaan er goed in!

Het avondprogramma is ook voor de organisatie van de Afrikaloop een verrassing. Diever laat zijn talenten zien en ze hebben alles zelf georganiseerd. Kinderen zingen de sterren van de hemel, alsook een volwassen koor. Verder zijn er muzikale intermezzo’s, heel mooi allemaal. Diever heeft verschillende sponsorgelden bij elkaar gesprokkeld met verschillende groepen. Diever bedankt!

Avondprogramma’s Afrikaloop 2010

Zaterdag

23 oktober

Een muzikale avond met het kinderkoor “Joy”,
Gospelgroep Testimony to the Lord,
Jan Willem en Ineke van Holst op piano en viool
Kruiskerk
Kruisstraat 1a
Diever
Begint om 19.30
Prijs: collecte
Stand van de AMS aanwezig

Zondag

24 oktober

Informatieavond over de Andreas Manna Stichting
Hooge Esch kerk
Hooge Esch 1
Oosterwolde
begint om 19.30
Prijs: collecte 

Maandag

25 oktober

Rikkert en Tangarine
De Kolk
Weverstraat 10/12
Assen
begint om 19.30
Prijs € 9,50

www.ellyenrikkert.nl
www.tangarine.nl 
www.theaterdekolk.nl

Stand van de AMS aanwezig.

Dinsdag

26 oktober

Elly & Rikkert
Café Restaurant Boshof
Boshof 1-3
Odoorn
begint om 19.30
Prijs € 7,50
www.ellyenrikkert.nl
Stand van de AMS aanwezig

woensdag

27 oktober

Gezellige avond met de PiratenToppers (van 20u tot 20.30u)
“Vancouver”
Friezestraat 9
Coevorden
begint om 19.30
Prijs € 5,00
www.piratentoppers.nl
www.stadscafevancouver.nl

Donderdag

28 oktober

Gezellige avond met de wandelaars en de vrijwilligers
Boerderij Baalder
Beekberg 45
Hardenberg
begint om 19.30

Nog 6 weken!

Nog 6 weken en dan is het weer zo ver! Dan begint de vijfde Afrikaloop J. We zijn de afgelopen tijd erg druk geweest en praten u graag even bij.

Routes

Bijna alle routes zijn nagelopen en klaar om bewandeld te worden. Met dank aan de vele wandelaars die ons spontaan hun inzet hebben aangeboden en de routes hebben nagelopen. De nieuwe routes zijn schitterend en vallen zeer in de smaak. Met name de nieuwe route van Diever naar Oosterwolde is erg mooi geworden!

Zou u ons ook een keer willen helpen door een route voor ons na te lopen voor de Afrikaloop van 2011? Dan horen we dat graag. We noteren dan uw gegevens en nemen contact met u op zodra we een route hebben na te lopen.

Flyeren voor 2011

De posters en flyers voor de Afrikaloop van 2011 zijn inmiddels gereed. Vraag ernaar tijdens de wandelweek, dan kunt u deze meenemen om reclame te maken voor volgend jaar.

Belangrijke data

Wilt u met de Afrikaloop meedoen en graag gebruik willen maken van de mogelijkheid tot overnachten? Dan kan voor de eerste 30 wandelaars. U dient zich dan uiterlijk vóór 15 oktober daarvoor op te geven.

Wilt u graag de Afrikaloop met ons T-shirt bewandelen? Vergeet dan niet uw opgave vóór 1 oktober op te sturen. Na deze datum is het namelijk helaas niet meer mogelijk een T-shirt voor u te laten drukken.

Nieuwe routes

Wim van de Pas is direct na de Afrikaloop 2009 volop aan de slag gegaan om nieuwe routes (voor de zaterdag, zondag en dinsdag) uit te zetten. Zo krijgen we steeds meer verschillende routes van de ene plaats naar de andere. Des te meer routes, des te meer we jaarlijks kunnen variëren in het samenstellen van de wandelweek. De nieuwe routes gaan door een ander stuk Drentse natuur dan we afgelopen jaren gewend waren. Dat betekent een nieuwe uitdaging dus! Het ene moment wandelt u door landbouwgebieden, over de heide of door het bos en andere momenten weer in de bebouwde kom. De foto’s geven u alvast een kleine impressie.

Afrikaloop 2010

In de herfstvakantie (van het noorden) van 23 t/m 29 oktober zal er weer een Afrikaloop georganiseerd worden door Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. Zeven dagen lang lopen door afwisselende landschappen in het noorden van Nederland. Het is niet zomaar lopen want in die zeven dagen loopt u de vorm van Afrika. U kunt kiezen uit drie etappes namelijk: ± 20, ± 28, en ± 35 kilometer. Als u één, of enkele dagen wilt lopen is dat natuurlijk ook mogelijk. U start dan op de, door u gewenste dag, in de desbetreffende plaats. Naast het inschrijfgeld dat u betaalt voor deelname is het leuk om sponsoren te zoeken en op die manier bij te dragen aan een goede opbrengst dit jaar. Voor de eerste 30 deelnemers kunnen we een slaapplaats en maaltijden verzorgen tegen een kleine vergoeding.

Binnenkort krijgt u meer informatie op deze site. Mochten er nu al vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met Krista Schutte: 0528 279206. Als u een mail stuurt naar afrikaloop@andreasmanna.org wordt uw vraag beantwoord door Krista of één van de andere medewerkers

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

Evenementenkalender
Juli'24
Deurcollecte De Wolden In de week van maandag 1 t/m zaterdag 6 juli is de jaarlijkse deurcollecte in de gemeente De Wolden.