Afrikaloop 2019

Slider

Afrikaloop 2019

Formulieren:

Inschrijfformulier Afrikaloop 2019

Informatie Afrikaloop 2019

 

Afrikaloop 2019

Van 19 t/m 25 oktober 2019, de herfstvakantie van het Noorden, kunt u één of meerdere dagen wandelen door de prachtige provincie Drenthe. Er is keuze uit drie afstanden, namelijk 15, 25 en 35 kilometer per dag.

U kunt zelf uw wandelprogramma samenstellen. We starten in Hoogeveen, waar we na zeven dagen vervolgens weer finishen. Ondertussen passeren we onderstaande dorpen via de verschillende etappes: 


Dag 1 – zaterdag 19 oktober: Hoogeveen – Westerbork
               startlocatie: Raadhuis, Hoogeveen

Dag 2 – zondag 20 oktober: Westerbork – Hooghalen
               startlocatie: Perkenslag 1 (voetbalclub), Westerbork

Dag 3 – maandag 21 oktober: Hooghalen – Dwingeloo
               startlocatie: kerk, laaghalerstraat 10, Hooghalen

Dag 4 – dinsdag 22 oktober: Dwingeloo – Vledder
               startlocatie: St. Nicolaaskerk, Brink 29, Dwingeloo

Dag 5 – woensdag 23 oktober: Vledder – Havelte
               startlocatie: bijgebouw De Gerf, De Hoek 8, Vledder

Dag 6 – donderdag 24 oktober: Havelte – Ruinen
               startlocatie: kerk, Uffelterkerkweg 1, Havelte

Dag 7 – vrijdag 25 oktober: Ruinen – Hoogeveen
               startlocatie: Cafe Brinkzicht, Brink 47, Ruinen

 

Starttijd is van 8.30 – 9.00 uur. Finish uiterlijk 17.00 uur.

 

INSCHRIJFGELD

De kosten voor onze wandeltocht zijn wat hoger dan bij een reguliere wandeltocht, omdat bij ons de opbrengst volledig ten goede komt aan onze projecten in Kenia en Oeganda. De kosten voor de wandeltocht bedragen € 20,-. 

 

OVERNACHTING

In elk dorp hebben we 30 slaapplaatsen bij gastgezinnen geregeld. Voor € 32,- bieden wij u deze overnachting aan, inclusief diner, ontbijt en lunchpakket voor de volgende dag.

Dit jaar hebben wij deze slaapplaatsen ook geregeld voor de nacht voorafgaande aan de start. Zie bij “Informatie Afrikaloop” welke mogelijkheden we u bieden.

Ná vrijdag 11 oktober is het helaas niet meer mogelijk om u op te geven voor een overnachting. 

De vergoeding komt volledig ten goede van onze projecten in Afrika.

 

VERVOER

Tegen een betaling van € 5,- bieden wij u twee mogelijkheden van vervoer.

– Wij halen u begin van de dag op bij de finish van deze dag (= LIFT HEEN) of

– Wij brengen u aan het eind van de dag terug naar de start (= LIFT TERUG).

De vergoeding komt ten goede van onze projecten in Afrika.

 

LET OP: Voor een LIFT TERUG kunt u zich op de wandeldag zelf nog opgeven. Dit is helaas niet mogelijk voor een LIFT HEEN. Uiterlijk één dag van tevoren dient u de LIFT HEEN bij ons te reserveren!

De 15 km-route is onze kortste route en eindigt op de tweede pauzepost. Vanaf dit punt wordt u door ons (gratis) naar het dorp van de finish gebracht.

Mocht u terug willen naar de start van deze dag, dan kunt u vooraf een LIFT TERUG reserveren. U arriveert dan niet op het eindpunt van die dag.

 

INSCHRIJVEN

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een slaapplaats die wij voor u regelen bij een gastgezin, dan raden we u aan u tijdig in te schrijven. Tijdens de Afrikaloop kunt u zich ook op de ochtend zelf bij de start nog inschrijven om een dagje mee te wandelen. Maar het scheelt u tijd wanneer u zich vooraf schriftelijk bij ons opgeeft. Dan zijn uw gegevens bij ons bekend en na een korte check, kunt u direct vertrekken.

Het inschrijfformulier en uitgebreide informatie over de Afrikaloop vindt u bovenaan deze pagina. De inschrijving sluit dagelijks om 9.00 uur.

 

START- EN FINISHTIJD

Als organisatie willen we u graag een leuke dag bezorgen en proberen we het u zoveel mogelijk naar de zin te maken. Zo hebben we een aantal pauzeposten (met toilet) waar u even wat kunt eten en/of drinken en wanneer u dit wilt, een praatje maken. Vanwege de bezetting hebben we een start- en eindtijd bepaald. Binnen deze tijden, kunnen we als organisatie garanderen dat iedere pauzepost bezet is en we voor u bereikbaar zijn wanneer u bijvoorbeeld bent verdwaald. In dat geval kunnen we u ook ophalen.

Dagelijks kunt u vanaf 8.30 uur starten en sluiten we de wandeldag om 17.00 uur. 

Bij vragen over de Afrikaloop kunt u bellen met Krista Schutte (06) 22 52 10 30 of mailen naar: afrikaloop@andreasmanna.org.

We zijn ook te vinden op Facebook: www.facebook.nl/afrikaloop.

 

Wilt u alvast een impressie krijgen wat de Afrikaloop is en wie wij zijn? Kijk dan eens op onze website naar de Afrikaloop van voorgaande jaren.

We hopen u in oktober te ontmoeten!

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

Kreeft betonrenovatie en injectietechnieken
www.kreeft.nl

Edelsmederij ’t Ringetje
www.hetringetje.nl

Super Mail Service
www.supermailservice.nl

Tegels en sanitair Hoogeveen
www.tegelsensanitairhoogeveen.nl

Evenementenkalender
Feb'21
Chocolade-verkoop In februari komen medewerkers in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden bij u aan de deur voor de verkoop van Chocoladebrokken.