Afrikaloop 2006

banner
banner

Afrikaloop 2006

De Afrikaweg 2006 is gelopen!

Een groep van 35 wandelaars startten zaterdag 21 oktober hun Afrikaweg met lef! Vol energie vervolgden ze dagelijks de weg door de prachtige natuur van Noord Nederland. Elke dag voegden zich nieuwe wandelaars toe. In totaal hebben 70 wandelaars aan de route deelgenomen. De wandelaars hadden het erg naar de zin en de stemming zat er goed in. Blaren trotserend liepen ze met goede moed voor onze kinderen in Afrika.  Ze liepen in zeven dagen de contouren van Afrika. Ze hadden lef, want ze liepen de Afrika weg! Samen hebben deze mensen en hun sponsors ruim 22.000 euro bij elkaar gelopen en we hopen dat er nog meer binnenkomt. Het zijn echte keien en die keien die de hele route volbracht hebben, kregen een Drents keitje met opschrift aangeboden van de burgemeester van Hoogeveen.

De foto’s staan op de site. Klik hier om ze te bekijken. Inmiddels zijn er verhalen binnengekomen van Anne van Andel (PDF) en van Joop Reichenfeld (PDF) over de tocht. Bas van Andel heeft in het Brabants Dagblad gestaan met een interview. Philips heeft er aandacht aan besteed in het personeelsblad. De collega’s van FPC Veldzicht hebben ook een mooi stukje geschreven in hun personeelsblad.

Wandelen voor Afrika? (2006)

Op de kaart van noord Nederland tekenden we de omtrek van Afrika met als bedoeling daar een route van te maken. Maar hoe doe je dat? De oplossing kwam al snel. Guido Schmidt reageerde op een oproep die Esther Wildeman had geplaatst op de site van GPStracks.nl (hier de link toevoegen). En al snel was de route, met behulp van GPS, helemaal uitgezet!
In zeven etappes van ongeveer 25 km liepen we deze route.
De actie was in de herfstvakantie, van 21 tot en met 28 oktober 2006. De start en de finish was in het zuid Drentse Hoogeveen.

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

Sponsors

NCDO
www.ncdo.nl

Gemeente Hardenberg
www.hardenberg.nl

Gemeente Hoogeveen
www.hoogeveen.nl

Makelaar Hup en Fidom
http://www.hup-fidom.nl/

Mannak Techniek b.v.
www.mannak.nl

Woonaccent Ben Schutte
www.woonaccent.nl

Philips
www.philips.nl

Evenementenkalender
Jan'24
Chocolade-actie Vanaf vrijdag 19 januari start de verkoop van chocoladebrokken in de gemeente Hoogeveen en De Wolden.