Afrikaloop 2008

banner
banner

Afrikaloop 2008

Voorbereiding voor 2009

16-12-2008 – De Afrikaloop voor 2009 is weer in voorbereiding. Op dit moment is Wim in het noorden. Hij zal de komende dagen de route verfraaien. In het nieuwe jaar leest u er meer over.

Foto’s

De foto’s van de Afrikaloop staan op de site en kunt u vinden onder de menuknop Foto’s!

Boekje

Er is een mooi fotoboekje gemaakt over de Afrikaloop 2008. Het boekje kost € 19,50 inclusief verzendkosten. Het is te bestellen door het formulier in te vullen bij “REAGEER”.

Verslagen en nieuws over de Afrikaloop 2008

Voor een verslag van drie bijzondere weekwandelaars, de Bonnettes, klik hier.

Berichten uit de kranten: 

  • Stentor 1 
  • Stentor 2 
  • De Hoogeveensche Courant
  • Nederlands Dagblad
  • Dagblad van het Noorden, 24 okt. 2008
  • Dagblad van het Noorden, 20 okt. 2008

Dag 7 DE LAATSTE DAG van Hardenberg naar Hoogveen

Het is vroeg en best koud wanneer de wandelaars zich verzamelen bij de MC Donalds in Hardenberg voor het vertrek van de laatste dag. Een lange route van 30 kilometer brengt ze terug naar Hoogeveen. MC Donalds heeft voor deze gelegenheid zijn deuren een uur eerder geopend en we krijgen ook nog een kop koffie. Max laat de Stentor zien, waar een mooi stuk in staat over onze tocht met een prachtige foto. Ineke komt met het Dagblad van het Noorden aan, waar ook een stuk instaat over ons verblijf in Assen. We staan goed in de belangstelling bij de pers. Om half negen vertrekken de wandelaars, omdat we op tijd in Hoogeveen moeten aankomen. De eerste pauzeplaats is relatief snel en de familie Benjamins in Rheezerveen heeft hun schuur beschikbaar gesteld. Wel fijn, want het is wel wat vochtig weer. De wandelaars gaan snel verder, want ze hebben nog heel wat kilometers voor de boeg. De volgende pauzeplaats is bij de familie Leyrik in Slagharen. Ook bij hen mogen we onder dak. Wel lekker bij die koude wind en de regen die inmiddels wel erg rijkelijk uit de lucht komt vallen. De ene wandelaar heeft er wel wat last van, maar de andere geniet er juist van.

Het volgende stuk gaat naar Alteveer, naar Cafe ’t Barregie, waar de patatjes lekker bruin gebakken worden. Ook daar krijgen we koffie en thee. De blaren worden voor de laatste keer geprikt en iedereen gaat voor het laatste stuk van de route naar Hoogeveen. Daar hebben de medewerkers zich al verzameld bij het oude Schipperscafé voorin de Hoofdstraat en worden de wandelaars onder luid gejuich binnengehaald. Hier verzamelt iedereen zich, om zich op te maken voor de feestelijke intocht door de Hoofdstraat. De plaatselijke Tamboer loopt voorop en de hele groep wandelaars en medewerkers volgen haar tot in de Brasserie ” ’t Raethuys”. We krijgen allemaal soep, broodjes en koffie aangeboden. Super!

Burgemeester Urlings wacht ons al op. Hij steekt iedereen een hart onder riem en reikt alle weekwandelaars weer een echte Drentse kei uit. Voor Rita is het de derde, ze gaat voor het Hunebed! Uiteindelijk maakt hij het bedrag bekend wat bij elkaar gelopen is deze week en dat is nu al maar liefst 21.000 euro! Dit bedrag wordt nog wel wat hoger, omdat er nog geld binnenkomt druppelen. Van dit bedrag komt er 400 euro van de Grittenveld, waar patiënten het met hun sponsor marathon bij elkaar gebracht hebben.

Henk reikt de burgmeester ook een kei uit en spreekt een woord van dank, omdat hij al die jaren ons goed gezind was. We vinden het jammer dat dit de laatste keer is, dat hij erbij kan zijn, omdat hij zijn functie neerlegt. Het uur breekt aan dat we allemaal weer afscheid moeten nemen van elkaar. Mensen die elkaar niet kenden, zijn door de hele week heen bevriend geworden met elkaar. Het afscheid valt zwaar na een week van samenzijn. Het gaat niet geheel zonder tranen. Iedereen heeft zich enorm ingespannen en we willen dan ook alle wandelaars en medewerkers, alle sponsors en gastgezinnen, alle dorpen en artiesten, iedereen langs de route en ieder die op welke wijze dan ook maar meegewerkt heeft, heel erg bedanken voor deze fantastische week! Afrikaloop 2008 is gelopen, we gaan weer op naar de volgende Afrikaloop in 2009!

Dag 6 van Coevorden naar Hardenberg

Uitgezwaaid door de medewerkers van Coevorden, gaan de wandelaars op pad. De zon schijnt volop en de moed zit er goed in. Het eerste, prachtige gedeelte van de route geeft op een bepaalde plaats verwarring, waardoor een aardig groepje misloopt en dus extra kilometers maakt. Het heeft ook zo wel z’n voordeel. Op de eerste pauzeplaats bij de familie Hulsman in Holthone, is de hele groep wandelaars, die de hele route lopen daardoor even bij elkaar. En dus een geschikte plaats voor de groepsfoto voor de sponsorbus. Helaas zijn er een paar afgevallen, maar de rest is erbij! De familie heeft het terras ingericht om uit te rusten, maar het is best een koud windje op dit vroege tijdstip. Enkele medewerkers zoeken beschutting in hun auto of bus. Opgewekt weer verder naar de volgende stop. In de boerenschuur van de familie Hulter in Ane staan de tuinstoeltjes klaar. Het is een gezellige boel, iedereen kletst met elkaar. Medewerkers en wandelaars, want vriendschappelijke banden zijn onderweg gelegd en veel is er te vertellen. Vanaf deze plaats kunnen wandelaars kiezen of ze nog een extra rondje Gramsbergen doen van 6 km, of dat ze direct voor de laatste etappe naar Hardenberg gaan. Velen nemen dit rondje “Madagascar” erbij.

Wim heeft Wilma gestrikt voor het rondje Hardenberg, ze worden vergezeld door nog twee enthousiaste wandelaars. Het is reuzengezellig onderweg. Wim koopt appeltaart in de plaatselijke supermarkt. Terug op dezelfde pauzeplaats nog even een kopje koffie en gaan de laatste wandelaars op weg naar Hardenberg. Daar worden we opgevangen door de gastgezinnen en kunnen de wandelaars douchen. Ondertussen neemt Max een interview af met verschillende mensen voor de Stentor en wordt het eten gebracht, wat gekookt is door veel vrijwilligers uit de kerk “Het Morgenlicht”. De wethouder komt langs om iedereen een hart onder de riem te steken en nog een enveloppe aan te bieden aan de AMS, via Rita, die voor het derde jaar meeloopt. Hij blijft een gezellig hapje mee eten. De fotograaf van de Stentor maakt nog een foto voor de krant van morgen.

Na het eten is er ruimte voor een gezellige afsluiting van de week, omdat morgen iedereen na afloop weer vertrekt naar hun woonplaatsen door het hele land. De drie “Bonnettes” zingen vol overgave een lied, waar ze een couplet aan hebben toegevoegd over de Afrikaloop. Vervolgens vertelt iedereen aan de groep zijn/haar ervaring van de afgelopen week. Mooie, ontroerende en grappige verhalen passeren de revue. Wim trakteert zijn appeltaart en iedereen zingt voor hem, omdat hij zondag jarig is.

Om half tien komt er een eind aan de gezellige avond en gaat iedereen zijns weegs, om zich op te maken voor de laatste dag. Een lange etappe van 30 kilometer!

Dag 5 van Schoonoord naar Coevorden

Het herfstzonnetje komt voorzichtig waterig tevoorschijn, terwijl de wandelaars op pad gaan. Iedereen heeft zin in de nieuwe dag. Voor vertrek beschermt Hetty al enkele voeten tegen blaren. Nieuwe dagwandelaars gaan enthousiast op pad met de weekwandelaars. Schoonoord laten we achter ons, alsook het team wat zich daar zo ingezet heeft om alles tot een geslaagd feest te maken. “Tante Sweel” in Zweeloo wacht op ons. Ze heeft haar deuren geopend voor dit doel, een sfeervol restaurant, midden in het dorp. De wandelaars nemen de tijd om even bij te komen voor ze de tocht hervatten. Eric bezoek een oude bekende aan de overkant van de straat en krijgt nog 75 euro sponsorgeld mee voor het doel. Krista haar geldkist loopt inmiddels over, dus besluit ze hem te legen bij een plaatselijke bank. We zijn benieuwd naar de totale opbrengt, maar daar moeten we nog even op wachten. Eén ding is wel duidelijk: de 15.000 is gepasseerd! Als de laatste wandelaar binnen is, vertrekken de eerste medewerkers weer naar de volgende post. Het zonnetje staat uitbundig aan de mooie blauwe lucht en kleurt de herfstbladeren extra mooi.

Bij ” ‘ t Tolhoes” aan de oude Tolhuisweg in Oosterhesselen, kunnen we buiten op het terras zitten. De familie Hingstman heeft allemaal gezellige zitjes klaargezet. Hetty krijgt het drukker met de behandeling van blaren en voeten. Ze gaat in Oosterhesselen op zoek naar nieuwe tape en verband en komt bij het gezondheidscentrum terecht. Nadat het verhaal verteld is van de Afrikaloop en het doel, krijgt ze alles mee. Super zoals de mensen ons onderweg steeds op alle gebieden helpen!

Het dorpshuis “de Kom” in Wachtum is de volgende pauzeplek, waar de deuren speciaal voor ons open zijn op dit tijdstip van de dag. Een buurman is blad aan het harken en hoort het verhaal van de sponsorloop. We zijn blij verrast wanneer hij even later met 50 euro in de hand naar binnenkomt, om dit te geven voor dit doel. Onder luid applaus nemen we het in ontvangst. De Wilde Ganzen vlag hangt overal buiten bij elke stop en de mensen weten dat het eindbedrag vermeerdert wordt met 70%!

Het laatste stuk naar Coevorden is voor sommige wandelaars afzien. Vijf dagen van ruim 25 kilometer, gaat zijn tol eisen. In Coevorden krijgen sommigen advies van een sportmasseur, die we mogen raadplegen tijdens de wandeling. Het is aangenaam om te mogen rusten, genietend van de koffie en de heerlijke maaltijd. Vandaag staat er bonensoep en snert op het menu. Dat gaat er goed in.

De plaatselijke pastoor komt langs voor een praatje. Hij heeft jarenlang in Ghana gewoond en gewerkt en deze loop heeft zijn interesse. ’s Avonds vermaken Jaap Booij en Rikkert Zuiderveld ons onder begeleiding van Jan Borger. Grappen en grollen, worden afgewisseld met serieuze onderwerpen van het leven. We gaan moe naar bed, uitziend naar de nieuwe wandeldag.

Dag 4 van Assen naar Schoonoord

Vandaag gaan 51 wandelaars op pad voor de lange route van ruim 30 kilometer. Het regent de eerste paar uur nog, maar dat drukt de pret niet. Een groep jeugd uit Schoonoord doet mee, de jongste wandelaar is vandaag 13 jaar! Petje af, want de route was zwaar, door die blubber in het bos. De eerste pauzeplaats is bij Diana Heide in Amen, die zijn restaurant voor deze gelegenheid heeft geopend. De koffie en thee is gratis voor alle wandelaars! De open haard wordt opgestookt en iedereen kan zijn natte kloffie even drogen. Tot de volgende pauze blijft het miezeren, maar de stemming zit er goed in. Diepe modderpoelen worden doorwaad, om in Elp bij het pannenkoekenrestaurant “de Strohoed” te komen. Daar is het zo rond de middag droog en kunnen de regenpakken weer opgeborgen. De koffie en thee staat klaar en wordt ook gesponsord aan alle wandelaars en medewerkers. Een pannenkoek gaat er zeker in!

Het stuk tot de volgende pauze i helemaal droog en het zonnetje breekt door. In het Orvelteveld bij de biologische boerderij Wemming, staat de koffie ook klaar. Terwijl de boer hard werkt, rusten de wandelaars uit. We zijn over de helft van de Afrikaloop. Enkele wandelaars uiten hun teleurstelling hierover: “We hebben er een jaar naar uitgezien, en het gaat nu zo snel, de week is zomaar weer om. Jammer, want we genieten zo van de sfeer en de gezelligheid”

We missen echter nog een stel wandelaars, die maar niet op komen dagen. Ze blijken zo gezellig aan het praten te zijn onderweg, dat ze een afslag gemiste hebben en dwalen in het veld van Orvelte. De bus haalt ze op naar Wemming, maar het laatste stuk willen ze nog lopen. En als iedereen al aan de heerlijke stamppot zit in Schoonoord, komen ze onder luid gejuich binnen en kunnen ze zo aanschuiven.

De werkgroep in Schoonoord heeft er een feestmaal van gemaakt. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Ayimbibi A Mfumu vult het avondprogramma met Afrikaanse zang. Het duurt niet lang, voordat iedereen in beweging komt. Op zulke muziek kun je niet blijven zitten. In de kerk van Schoonoord gaat het dak eraf!

Schoonoord heeft actie gevoerd en er wordt maar liefst een bedrag overhandigd aan de AMS van 3500,- euro! Dank je wel Schoonoord!

Dag 3 van Oosterwolde naar Assen

Het is stralend weer als de wandelaars vertrekken vanuit Oosterwolde. Bas is er weer bij, maar vandaag is zijn vrouw ziek en kan helaas niet meelopen. Maar Anne haar enkel is wel zodanig herteld dat ze ook weer meeloopt. Florence komt uit Oeganda en loopt voor dit goede doel mee vandaag! Helemaal ongetraind, behaalt ze het einde ongeschonden.

De tocht gaat dwars door het natuurgebied Fochteloerveen. Dat ligt er zo mooi bij in de herfstzon!

Midden in het gebied ligt een centrum van Natuurmonumenten en daar is de eerste pauzeplaats. De sfeer zit er goed in onder de wandelaars en medewerkers. Vooral die stralende zon boven het veen, doet iedereen enorm genieten.

De tweede pauzestop is in de in de schuur en bij het kantoor van Staatsbosbeheer in Veenhuizen. Daar krijgen we allemaal een mooie beker van hen aangeboden. Terwijl de wandelaars richting Assen vertrekken, maken de medewerkers de laatste pauzeplaats gezellig. Café Huis ter Heide aan de Norgervaart opent speciaal voor deze gelegenheid zijn deuren en biedt alle wandelaars gratis een kop koffie aan. Als je even lekker zit uit te rusten is het altijd weer moeilijk om weer op gang te komen, maar dat gaat helemaal lukken. Het einde is in zicht. De Kandelaar aan de oude Molenweg is open en vangt de eerste wandelaars op. Zij worden opgehaald om in de gastgezinnen te douchen en de maaltijd te nuttigen.

Voor de avond is een gezellige zaal ingericht, waar de wethouder Jaap Kuin van Assen, eerst een welkomstwoord doet aan alle wandelaars en medewerkers van de Afrikaloop. Hij wordt eraan herinnerd dat zijn voorganger vorig jaar beloofde, mee te lopen bij vertrek naar de stadsgrens van Assen. Helaas heeft hij andere verplichtingen en is dit niet mogelijk.

Dick Le Mair verzorgt voor iedereen een workshop djembé, maar komt door omstandigheden op de weg wat later. Dat is geen groot probleem, want enkele enthousiastelingen beginnen zelf al stevig op de trommels te slaan. Dick krijgt nauwelijks kans een kopje koffie te nuttigen, want de groep is behoorlijk leergierig. Met zijn bekende grappen en grollen, maakt hij de groepjes ook nog duidelijk hoe een djembé bespeeld moet worden.

Dag 2 van Diever naar Oosterwolde

19-10-2008 Zaterdagavond een heerlijke lasagne maaltijd, gekookt door vrijwilligers van de Kruiskerk in Diever. Daarna een schitterend concert van “Sla je Slag”, waarin een grote groep jonge mensen laat horen hoeveel muziek je uit slaginstrumenten kunt halen. Er is een workshop kralen maken en een les in Djembé. De wethouder opent de avond en doet zelf actief mee.

Zondag gaan de wandelaars uitgerust op pad vanuit Diever naar Oosterwolde. Het weer is mooi en droog. Voor de wandelaars ideaal, maar ook voor de alle medewerkers, die hen onderweg verzorgen langs de route.

Op het eerste adres in Wateren woont dhr Urft, die ons gastvrij ontvangt in zijn grote schuur waar we in de luwte een kop koffie nuttigen.

Bas is ziek geworden vandaag, grieperig. Hij heeft gelukkig een camper en kan zodoende toch nog mee, Afrika rond. Op de pauzeplaatsen slaapt hij bij en aan het eind van de dag is hij weer behoorlijk opgeknapt. We hopen dat hij morgen weer mee kan lopen. Zijn dochter Anne heeft de enkel verzwikt en vergezelt haar vader onderweg in de camper. EHBO-er Jan verzorgt de enkel en heeft weinig te doen wat blaren betreft.

De eigenaar van de minicamping “Wilhelminahoeve” in Canada biedt ons spontaan een overheerlijk bakkie koffie of thee aan tegen sterk gereduceerde prijs.

Wim en Clen hebben nog voldoende energie om een extra lus in de route te lopen en uit te schrijven, voor de wandelaars die volgend jaar wat extra kilometers willen lopen.

Bij Dicker en Toos op de natuurcamping, helpt Alie een handje mee om alle wandelaars en hun verzorgers een appel te geven uit eigen boomgaard. Ook de walnoten vallen er goed in, evenals de zoete druifjes die we mogen plukken.

Gera belt ondertussen met de Grittenveld waar TBS-ers meedoen met de Afrikaloop. Zij doen het in de vorm van een marathon. Op de afdeling zijn verschillende fitness toestellen, waar patiënten en personeel van 08.00 tot 17.00 uur de hele dag bewegen voor het goede doel. Ze lossen elkaar af, maar elk moment is er iemand aan het bewegen voor Afrika. Ook zij laten zich sponsoren.

In Oosterwolde wacht de laatste verse bak koffie ons op het terras van de Hoge Esch kerk. Ook daar zijn vrijwilligers druk bezig om iedereen van een heerlijke warme maaltijd te voorzien. Vandaag staan er verschillende soorten pasta’s op het menu.

De avond wordt gedeeltelijk verzorgd door Henk en Wilma, zij vertellen op hun eigen speelse wijze, over het ontstaan van de AMS en in een PowerPoint wordt getoond wat er met het bij elkaar gewandelde geld van de afgelopen jaren is gedaan.

Douwe vertelt over zijn ervaringen van de laatste reis naar Ghana en de ontmoeting met straatkinderen. Het geheel wordt afgesloten met een optreden van het gospelkoor Shine.

AFRIKALOOP is gestart!

18-10-2008 – Onder het tromgeroffel van wethouder Bargeman, is de jaarlijks terugkerende Afrikaloop vanmorgen weer van start gegaan. Vanaf het bordes van het gemeentehuis in Hoogeveen zijn kleurige ballonnen opgelaten en de wandelaars uitgezwaaid, onder het toeziend oog van de pers fotografen. Dit jaar is er een groep van 18 die in de hele week de contouren van Afrika gaan lopen door noord Nederland. Daarnaast zijn er dagelijks nog een behoorlijk aantal mensen die ze vergezellen door een losse etappe mee te lopen. Vandaag gaat de etappe van Hoogeveen naar Diever, dwars door mooie natuurgebieden. Bij de eerste pauzeplaats, komt radio Drenthe de sfeer proeven.

De verslaggever loopt een eindje mee en interviewt enkele wandelaars en medewerkers. Maandag 20 oktober wordt dit uitgezonden tussen 12.00 en 13.00 uur. Ondertussen krijgt iedereen heerlijke verse koffie en warme cake, net uit de oven van de familie Schonewille in Eursinge. Zij hebben de mooie Drentse schuur ingericht om de wandelaars een pauzeplaats te geven. Bij de schaapskooi van Ruinen is de volgende pauze, waar de wandelaars een kop soep krijgen van de vrijwillige medewerkers.

De derde stop is vlak voor Dwingelo bij boer Everts. Hij heeft zijn mooie Drentse boerderij opengesteld om de wandelaars even te kunnen verzorgen met fruit.

Het eindpunt is in de Kruiskerk in Diever waar alle wandelaars een goed verzorgde maaltijd krijgen, bereidt door vrijwilligers van Diever.

Inschrijfformulier

De inschrijfformulieren voor de Afrikaloop in de herfstvakantie van 18 t/m 24 oktober kunt u HIER downloaden. U kunt uw familie, buren en vrienden vragen om u te sponsoren. Daarvoor is er ook een sponsorlijst gemaakt die u kunt HIER downloaden.

Data van start en finish

18de Hoogeveen- Diever 

officiele, feetselijke start om 8.30 uur  Raadhuisplein 1 te Hoogeveen (inschrijven kan vanaf 7.30 uur)

19de Diever- Oosterwolde 

start tussen 8.30 en 9.00 uur Kruisstraat 1a, Diever 

20ste Oosterwolde-Assen 

start tussen 8.30 en 9.15 uur Hoge Esch 1, Oosterwolde 

21ste Assen- Schoonoord 

start tussen 8.30 en 9.15 uur Oude molenstraat 20, Assen 

22ste Schoonoord-Coevorden 

start tussen 8.30 en 9.15 uur Kerklaan 35, Schoonoord 

23ste Coevorden-Hardenberg 

start tussen 8.30 en 9.15 uur Rabenhauptstraat 1, Coevorden 

24ste Hardenberg- Hoogeveen 

start om 8.30 uur  Stelling 2 (Mac Donalds, Hardenberg)

24ste Hoogeveen

omstreeks 15.30 feestelijke aankomst in Hoogeveen

Avondprogramma’s

Zaterdag 18 oktober om 20.00
“Sla-je-slag” en kralen workshop
Prijs: Toegang gratis, workshop 7 euro aanmelding ter plaatse
Waar: Muziekcentrum Sla-Je-Slag, De Wringen 24  Dieverbrug

Zondag 19  oktober om 19.30

Informatieve avond rondom de Andreas Manna Stichting
Prijs: toegang gratis
Waar: GKV, Hooge Esch 1, 8431 MG Oosterwolde

Maandag 20 oktober om 20.00

Dick Le Mair en zijn Djembé
Dick Le Mair, percussionist in hart en nieren zal een djembé workshop verzorgen.
Prijs: Toegang gratis, workshop 5 euro aanmelding ter plaatse
Waar: Kandelaar Oude Molenstraat 12, Assen

Dinsdag 21 oktober om 20.00

Ayimbidi A Mfumu, Afrikaanse muziek en zang
Prijs: Toegang gratis
Waar: Gereformeerde kerk Kerklaan 35 Schoonoord

Woensdag 22 oktober om 20.00

Rikkert Zuiderveld en Jaap Booij. Deze liedjesmakers zullen je niet onbewogen laten. Genieten van een sfeervol en boeiend optreden.
Prijs: Toegang 5 euro
Waar: Ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Rabenhauptstraat 1, Coevorden

Informatie en contact over de Afrikaloop

Onder het kopje “inschrijf formulier” elders op deze pagina, vindt u alle informatie. Mochten er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Krista Schutte: 0528 279206. Als u een mail stuurt naar afrikaloop@andreasmanna.org , wordt uw vraag beantwoord door Krista of één van de andere medewerkers.

Verdubbeling acties door NCDO en Wilde Ganzen!

05-09-2008 – De NCDO heeft de opbrengst van de Afrikaloop achteraf nog verdubbeld!! De Wilde Ganzen vermeerdde de actie met 70%!!
De Afrikaloop 2008 wordt ook vermeerderd door de Wilde Ganzen met 70%
U kunt zich nog opgeven om mee te lopen!

Data Afrikaloop 2008

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Afrikaloop, welke dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 24 oktober.

In de herfstvakantie loopt deze prachtige route door Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. Daarmee wordt verder gebouwd aan de voorzieningen van de nachtopvang voor straatkinderen in Takoradi in Ghana. Zeven dagen lang wordt een prachtige route gelopen door afwisselend landschap. Het unieke van deze route is, dat het de vorm heeft van Afrika. Elke dag is er een etappe van ongeveer 25 km. U loopt van plaats naar plaats. Als u één, of enkele dagen wilt lopen is dat natuurlijk ook mogelijk. U start dan op de, door u gewenste dag, in de desbetreffende plaats. Naast het inschrijfgeld dat u betaalt voor deelname is het leuk om sponsoren zoeken en op die manier bij te dragen aan een goede opbrengst dit jaar. Voor de eerste vijftig deelnemers kunnen we een slaapplaats en maaltijden verzorgen tegen een kleine vergoeding.

Vrijwilligers gevraagd

16 maart: We zoeken vrijwilligers die bereid zijn onze flyers uit te delen tijdens andere tochten in het voorjaar of de zomer.
Tijdens de Afrikaloop zoeken we sportmasseurs of pedicures, die de voeten van de binnenkomende wandelaars kunnen verzorgen.
Als je mee wilt helpen, neem dan contact op met Krista Schutte: 0528 279206.

JULLIE HOEVEN NIET ZO BESCHEIDEN TE ZIJN!

17-05-2008 – Het zijn de woorden van Gerard Haak, eigenaar van Camping ‘ De Brabander’ te Schoonoord.

Edwin en Gera komen daar aan om flyers uit te delen onder de wandelaars van de Drentse Wandel Vierdaagse die in Odoorn van start gaat. Ze krijgen toestemming van de organisatie om flyers te delen en begeven zich naar deze eerste pauzestop voor de 20, 30 en 40 km wandelaars.

Zij zoeken een plekje net buiten het terrein, maar voor ze het weten staat daar Gerard, vraagt wat ze willen en trekt hen daarna bijna zijn terrein op.

Kom op,. niet zo bescheiden, leg ook maar flyers op alle tafeltjes, hang maar wat aan de deur, laat het maar goed zien hoor.

Ze voelen zich meteen zeer welkom en met deze warme start is het goed flyeren. Ze vertellen nog aan Gerard dat het hen opvalt dat in de plaatsen die ze aandoen. en nu ook Schoonoord, ze zich zo geweldig welkom voelen en geholpen weten.

En wat heeft Gerard het mooi voor mekaar op zijn camping en in zijn tot welhaast in Jan de Bouvrie stijl omgetoverde ‘ woonschuur’.

Een geweldige lading flyers weten ze aan de man en vrouw te brengen. Er zijn verschillende reacties van mensen die zich de flyers en de tocht nog herinneren van vorig jaar.

Dat is de bedoeling, bekendheid krijgen. Want ook wij hebben een prachtige wandeltocht te bieden! Bedankt Gerard, en bedankt allemaal die helpen bij de voorbereidingen en de organisatie.

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

Sponsoren Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen www.hoogeveen.nl
www.europcar.nl Europcar stelt een bus beschikbaar voor de hele week.
Remax Makelaardij www.remax-hoogeveen.nl
Schuurman schoenen www.schuurman-schoenen.nl
Restaurant, Het Raethuys
De paskamer www.de-paskamer.nl
Nauta Bloemen www.nautabloemen.nl
Bakker Bart www.bakkerbart.nl
Juwelier Groeneveld, www.juweliergroeneveld.nl
Hypotheekshop www.hoogeveen.hypotheekshop.nl
Scholten & Wilmink Notarissen www.scholtenenwilminknotarissen.topclick.nl
Tapijt en Slaap Toko www.tokohoogeveen.nl
Printjob www.printjob.nl
Natuursteen de Willigen www.dewilligen.nl
Garantiemakelaars Hup en Fidom www.hup-fidom.nl
Fieten Olie, Hollandscheveld
De Gentleman,herenmode – accessoires
Patent Woman  www.patentwoman.nl
Instituut Vlieghuis opleidingen
Woonaccent Jan Weide www.woonaccent.nl

Sponsoren in de omliggende dorpen

Assen:

Via terra schoenen www.viaterra.nl
Warenhuis van der Veen / Intersport / www.intersport.nl
Marree optiek www.marreeopticien.nl

 

Hardenberg:

Gemeente Hardenberg www.hardenberg.nl
Boekhandel Heijink www.boekhandelheijink.nl
Installatiebedrijf BB&L www.BB-L.nl
Ermerzand
Itter
van de Water
Mc Donalds, opent zijn deuren weer eerder voor onze start.

 

Schoonoord:

Ter Veen, Compleet Wonen
Makelaardij Bert Stadman in Zweeloo
W.Bonder Keramiektuinen
Café de oude Reus
ADON, Onderhouds- en Schilderwerken
Oosterhof autoschade
Panjer Installatietechniek, Badhuisweg 13, Exloo
Chaletpark de Eeke www.deeeke.nl

 

Coevorden:

Slagerij Hellinga
Lollypop Vrijetijdsmode
Witgoed Service Dijkstra
Wokrestaurant: “Wok for You”
Stoffeerderij Jos W. Hein
De Schoenmaker

 

Diever:

Golff supermarkt www.supermarktdiever.nl
Kleijberg Tweewielershop www.kleijberg.nl
´t Nieuwscafé Diever www.hetnieuwscafe.nl
Schoenenhuis Mulder

 

Oosterwolde

Fiora Rosa www.fiorarosa.nl
Intervisie Frans Visser www.fransvisser.nl
Makelaar de Smelthe www.desmelthe.nl
Witpeerd Optiek (Oosterwolde)

 

Steenwijk

Autobedrijf Brandsma www.brandsma-steenwijk.nl

 

Meppel

Boerhof Reizen

 

restaurants die onderweg de wandelaars sponsoren:

 

Café Huis ter Heide (in Huis ter Heide)
Herberg Diana Heide, Amen
Pannenkoekenrestaurant “de Strohoed” Elp

Afrikaloop 2008!

30 november: gisteravond is de volgende stap gezet in de voorbereiding naar de Afrikaloop van 2008. Bijna alle coördinatoren van de op de route gelegen dorpen, waren aanwezig.
Het was een vruchtbare avond, waarin ook de afgelopen Afrikaloop geëvalueerd werd. De aanwezigen hebben zich enthousiast uitgesproken om weer mee te helpen bij de organisatie van de volgende loop. We hebben er zin in!

 

Evenementenkalender
Juli'24
Deurcollecte De Wolden In de week van maandag 1 t/m zaterdag 6 juli is de jaarlijkse deurcollecte in de gemeente De Wolden.