Nieuws

Slider

ACTIE nieuws (laatste update: 26-09-2022)

Pepernotenactie

Vanaf eind september start onze jaarlijkse pepernoten verkoop weer. De vrijwilligers komen bij u langs de deur in Hoogeveen en de omliggende dorpen. Koopt u ook?

 1 zakje kost € 2,00 en 3 zakjes is voor € 5,00. Een hele doos kopen (24 zakjes) mag natuurlijk ook!

Heeft u de verkoper gemist of wilt u meer informatie, neem dan contact op met mevrouw Prins: (06) 116 419 07.

 

Afrikaloop

Over een paar weken is het herfstvakantie en start de Afrikaloop. Voor meer info zie het tabblad ‘Afrikaloop’ en wandel gezellig met ons mee!

 

Opbrengst collecteweek gemeente Hoogeveen

In de week van 9 t/m 13 mei 2022 gingen de collectanten van de Andreas Manna Stichting in de gemeente Hoogeveen langs de deuren voor de jaarlijkse deur-aan-deur collecte. Deze collecte heeft een bedrag van € 3532,38 opgebracht. 

Een ieder die hierin aan heeft bijgedragen hartelijk bedankt!

Flessenactie Albert Heijn Offerein Hoogeveen

In de maand februari ging de opbrengst van de flessenactie van de Albert Heijn Offerein naar de AMS. Het bij elkaar gespaarde bedrag was €80,20.

Een ieder dank voor het doneren van het statiegeld en Albert Heijn Offerein bedankt dat we weer mee mochten doen!

Opbrengst chocolade verkoop 2022

De opbrengst van de chocoladeactie bedraagt € 5.761,- !! Iedereen bedankt voor alle hulp bij de verkoop en de aankoop.

Koerier 2021

In december hebben we weer een koerier met daarbij een geleidebrief uitgebracht. Daarin vindt u allerlei nieuws over onze werkzaamheden en projecten. U vindt de koerier en de geleidebrief rechts bovenaan de pagina.

Opbrengst pepernotenactie 2021

De opbrengst van onze pepernotenactie is € 4.006,10. Een mooi bedrag, waar we heel blij mee zijn!

Iedereen bedankt voor het verkopen, kopen en opeten!

Voetbaltoernooi 2021 succes

Zaterdag 27 november was het jaarlijkse voetbaltoernooi. Met de geldende Coronaregels konden we deze avond op de valreep het toernooi toch door laten gaan. De voetbalteams hebben hard gestreden en de winnaar was team dos cerveza. Zij mochten de wisseltrofee in bezit nemen en als trotse winnaar huiswaarts keren.

Alle teams en vrijwilligers dank voor jullie inzet!


De winnaars van het AMS voetbaltoernooi 2021: dos cerveza.

Pepernoten verkoop 2021 van start

Dozen vol pepernoten staan klaar om verkocht te worden! De komende weken komen de vrijwilligers bij u langs met de overheerlijke Bolletje kruidnoten. Eén zakje kost 1,50, drie zakjes voor 4 euro. Mocht u niet kunnen wachten tot er iemand langskomt, neem dan contact op met mevrouw Prins: (06) 116 419 07.

Jaarlijkse collecte gemeente De Wolden 2021

In de week van 24 t/m 29 mei gaan verschillende vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting op pad voor de jaarlijkse collecte in de gemeente De Wolden. Mocht u de vrijwilliger hebben gemist en/of een donatie willen doen, dan kunt u gebruik maken van onderstaande link of QR-code.

Artikel collecte gemeente Hoogeveen in de Hoogeveense Courant

Opbrengst collecte gemeente Hoogeveen 2021 bekend

De jaarlijkse collecte voor de AMS in de gemeente Hoogeveen heeft € 4.493,98 opgebracht. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst.

Alle betrokkenen bedankt voor jullie inzet!

Jaarlijkse collecte 2021 gemeente Hoogeveen

In de week van 10 t/m 15 mei gaan verschillende vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting op pad voor de jaarlijkse collecte in de gemeente Hoogeveen. Mocht u de vrijwilliger hebben gemist en/of een donatie willen doen, dan kunt u gebruik maken van onderstaande link of QR-code.

Artikel collecte gemeente Hoogeveen in de Hoogeveense Courant

Flessenactie Albert Heijn Nije Nering en de Weide voor AMS

In de maand februari 2021 is de AMS weer aan de beurt voor de statiegeld spaaractie bij de winkels van Albert Heijn in de Nije Nering en de Weide in Hoogeveen.

Dus u kunt vanaf maandag 1 februari daar zoveel mogelijk lege flessen inleveren voor de AMS. Vraag je buren, familie en vrienden om mee te doen. Help ons, om onze kinderen in Afrika te helpen!

Afrikaloop 2020

Morgen, donderdag 15 oktober, kan de Afrikaloop doorgaan in Havelte.
We hebben hiervoor toestemming van de burgemeester van de gemeente Westerveld.

U kunt nog mee wandelen! Dit kan alleen wanneer u zich van te voren opgeeft. Dit kan door te bellen met 06 – 29393614. U krijgt dan uw starttijd waarop u aanwezig moet zijn en kunt starten.

Pepernotenactie 2020

De jaarlijkse pepernotenactie is er weer! Wie helpt ons van de pepernoten af? De opbrengst gaat geheel naar staat- en weeskinderen in Kenia en Oeganda.

1 zakje kost € 1,50 en 3 zakjes is voor € 4,00. Een hele doos kopen (24 zakjes) mag natuurlijk ook!

Voor meer informatie: Mevr. Prins: (06) 116 419 07

Afrikaloop in de herfstvakantie 2020

We zijn voornemens om de Afrikaloop door te laten gaan, met in achtneming van de RIVM-regels en in aangepaste vorm. Meer informatie vindt u onder het tabblad ‘Afrikaloop’.

Collectie Andreas Manna Stichting 2020 gemeente De Wolden

Andreas Manna Stichting vraagt dringend uw hulp!

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus komt onze jaarlijkse collecte van 7 tot en met 13 juni in gemeente De Wolden te vervallen. Inmiddels zijn ook andere fondswervingsacties van ons komen te vervallen door corona. De Andreas Manna Stichting dreigt daarmee behoorlijk wat inkomsten te verliezen. De zorg voor onze kinderen in Afrika gaat uiteraard wel gewoon door. Onder andere de maandelijkse onderhoudskosten moeten betaald worden. Ook in Afrika is het coronavirus ingetreden en moeten onze kinderen thuis blijven. Hygiëne heeft ook hier de hoogste prioriteit. Dat betekent dat we op dit moment extra geld nodig hebben voor extra water, zeep en voeding. De laatste dagen zijn de voedselprijzen in Afrika enorm gestegen. Daarom hebben we dringend uw hulp nodig! Wilt u ons helpen om onze kinderen te geven wat ze nodig hebben? Uw bijdrage kunt u overmaken op NL 72 RABO 0191 6556 27 t.n.v. de Andreas Manna Stichting. Nog makkelijker is het om het via een Tikkie te doen. U kunt de bijgevoegde QR-code in de Tikkie-app scannen en zo een bedrag aan ons overmaken. Misschien wilt u uw familie, vrienden en bekenden vragen om ons ook te helpen. Verspreid dit bericht dan verder en vertel hen wie we zijn. Informatie vindt u op onze website www.andreasmanna.org of op Facebook.

Link naar Tikkie

[QR-code’]

Opbrengst collecte 2020

Onlangs hielden we een alternatieve collecte vanwege het Corona-virus; een digitale collecte. Met een fantastische opbrengst, namelijk

€ 3766,50! Heel erg bedankt aan ieder die hieraan bijgedragen heeft en het bericht heeft gedeeld!

Collecte Andreas Manna Stichting 2020

Andreas Manna Stichting vraagt dringend uw hulp!

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus komt onze jaarlijkse collecte van 13 tot en met 19 april te vervallen. We verwachten dat vanwege dit virus ook andere fondswervingsacties van ons komen te vervallen. De Andreas Manna Stichting dreigt daarmee behoorlijk wat inkomsten te verliezen. De zorg voor onze kinderen in Afrika gaat uiteraard wel gewoon door. Dat betekent dat hun maandelijkse onderhoudskosten betaald moeten worden. Ook in Afrika is het coronavirus ingetreden en moeten onze kinderen thuis blijven. Hygiëne heeft ook hier de hoogste prioriteit. Dat betekent dat we op dit moment extra geld nodig hebben voor extra water, zeep en voeding. De laatste dagen zijn de voedselprijzen in Afrika enorm gestegen. Daarom hebben we dringend uw hulp nodig! Wilt u ons helpen om onze kinderen te geven wat ze nodig hebben? Uw bijdrage kunt u overmaken op NL 72 RABO 0191 6556 27 t.n.v. de Andreas Manna Stichting. Nog makkelijker is het om het via een Tikkie te doen. U kunt de bijgevoegde QR-code in de Tikkie-app scannen en zo een bedrag aan ons overmaken. Misschien wilt u uw familie, vrienden en bekenden vragen om ons ook te helpen. Verspreid dit bericht dan verder en vertel hen wie we zijn.

Link naar Tikkie

[QR-Code]

Opbrengst Chocolade Actie 2020

De opbrengst van de jaarlijkse Chocolade Actie van afgelopen februari 2020 is € 6.702,-.

Een ieder die heeft geholpen, op welke wijze ook, bedankt!

Chocolade verkoop 2020

Eind januari zal er weer een hele lading chocolade-brokken afgeleverd worden bij de AMS-vrijwilligers. U kunt de vrijwilligers vanaf 24 januari weer bij u aan de deur verwachten met overheerlijke chocolade-brokken.

De chocolade is inmiddels uitverkocht.

Opbrengst pepernoten 2019

De opbrengst van de pepernotenactie is bekend. Dit jaar bracht deze actie €4375,40 op.

Een ieder die op zijn wijze heeft bijgedragen aan deze actie: bedankt!

Zaalvoetbaltoernooi AMS 2019

Zaterdag 23 november organiseert de AMS het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi aan de sporthal in de Valkenlaan. Acht teams zullen deze avond strijden voor de felbegeerde trofee. Vanaf 18.00 uur is de zaal open en de toegang is gratis.

De Afrikaloop 2019 gaat van start!

Op zaterdag 19 oktober begint de Afrikaloop, de leukste 7-dagen-durende wandeltocht van Drenthe! Alle informatie hierover is te vinden onder het tabblad ‘Afrikaloop’.

Foto’s van de dag worden dagelijks op deze site en op Facebook geplaatst.

We hopen je te ontmoeten tijdens de Afrikaloop!

Pepernoten 2019

De jaarlijkse pepernoten-actie gaat weer van start! De komende weken komen medewerkers in en rondom Hoogeveen bij u aan de deur om de heerlijke Bolletje kruidnoten te verkopen. Eén zakje kost € 1,50 en drie zakjes voor € 4,00.

Afrikaloop 2019

In de herfstvakantie van het noorden organiseren we weer de wandeltocht De Afrikaloop. Bij het tabblad ‘Afrikaloop’ leest u er alles over. Op Facebook posten we de komende tijd van iedere wandeldag foto’s; een tipje van de sluier van de mooie routes die u kunt verwachten. Zie www.facebook.com/Afrikaloop.

We hopen u tijdens de Afrikaloop te ontmoeten!

AMS bestaat 25 jaar

De Andreas Manna Stichting viert een jubileum… we bestaan 25 jaar! Afgelopen vrijdag verscheen er een artikel over in de Hoogeveense Courant.

Deurcollecte 2019 De Wolden

Begin juli lopen er verschillende vrijwilligers met een collectebus in gemeente De Wolden. Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Opbrengst deurcollecte 2019 gemeente Hoogeveen

Begin mei is de jaarlijkse deurcollecte gehouden in de gemeente Hoogeveen. De opbrengst van de collecte is een prachtig bedrag, namelijk € 3383,-! Hartelijk dank voor uw gift!

Chocolade actie 2019 van start

Net als de afgelopen jaren kunt u de komende weken de medewerkers van de AMS weer aan de deur treffen voor de verkoop van overheerlijke chocoladebrokken. Deze brokken in een zak van 350 gram kosten €3,50 stuk. We verkopen er 3 voor €10,-.

Mocht u een medewerker hebben gemist, dan mag u altijd even een berichtje doen, dan komen we alsnog langs om de brokken te brengen.

Medewerkers bij project in Nairobi

Afgelopen zondag 9 december zijn Eric en Krista Schutte met hun zoon Ruben afgereisd naar het project in Kenia. De komende twee weken zullen ze daar samen met de kinderen tijd doorbrengen. Via onze FB pagina kunt u op de hoogte blijven van hun verblijf daar.

Zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 24 november organiseren we het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Acht teams strijden deze avond om de eer én de wisselbokaal. Het toernooi begint rond 18.00 uur in de Sporthal aan de Valkenlaan. Wees welkom!

Dringende oproep:

wegens ziekte hebben we momenteel geen scheidsrechter. Kent u of bent u een scheidsrechter en wilt u ons helpen op deze avond? Mail dan naar e.h.schutte77@ziggo.nl.

Afrikaloop al weer voorbij…

Na een prachtige wandelweek is de Afrikaloop vanmiddag geëindigd in het Koetshuis in Hoogeveen. De eindopbrengst werd daar ook bekend gemaakt. Kijk op het tabblad van de Afrikaloop voor meer info!

Pepernoten verkoop

De Andreas Manna Stichting verkoopt weer pepernoten in Hoogeveen en omgeving. Medewerkers gaan de komende weken langs de deuren om de overheerlijke pepernoten te verkopen. Eén zakje kost €1,50 en we hebben een aanbieding van drie zakjes voor € 4,-.

Mocht u de verkoper gemist hebben of buiten dit gebied wonen maar toch interesse hebben, dan kunt u ons via de contactpagina bereiken of via Facebook.

Afrikaloop

Op zaterdag 20 oktober start het wandelevenement ‘de Afrikaloop’ opnieuw. U kunt één of meerdere dagen wandelen, of zelfs een hele week. De routes zijn weer helemaal vernieuwd! Voor meer informatie zie het tabblad Afrikaloop. We zien u graag tijdens één van de wandelingen in de herfstvakantie van het Noorden.

Bezoek aan Oeganda

Op 12 juni vertrekken Mariëtte en Marissa naar Oeganda, voor een bezoek aan Florence. Florence is de coördinator van het project, de vakschool voor meisjes, die momenteel gebouwd wordt in de regio Karamoja. Foto’s van de voortgang van het project zijn te vinden onder het tabblad ‘projecten’.

Opbrengst collecte gemeente Hoogeveen 2018

Afgelopen week hebben in de gemeente Hoogeveen vele vrijwilligers gecollecteerd voor de Andreas Manna Stichting. De opbrengst van de collecte van 2018 is €3380,80.

Alle vrijwilligers hartelijk dank voor hun inzet!

Opbrengst verkoop chocola

De chocola is helemaal uitverkocht en de opbrengst is bekend: € 7000,85. Een mooi resultaat! Bedankt voor het kopen van de chocola!

Vordering bouw Oeganda

Regelmatig stuurt Florence vanuit Oeganda foto’s over de vordering van de vakschool voor meisjes. Deze foto’s zijn te vinden op onze facebook-pagina: https://www.facebook.com/andreasmannastichting.

Chocola verkoop

Er zijn nog een paar zakjes chocola om te verkopen. Mocht u de verkoper hebben gemist of zin hebben in nóg zo’n lekker zakje chocola, laat het ons weten!

Eindopbrengst Afrikaloop

Eindejaarskoerier

De AMS-koerier is weer uit, met verschillende reisverslagen van het afgelopen jaar. Mocht u hem niet per post gekregen hebben, dan kunt u hem toch lezen. In de balk rechtsboven is deze te vinden. Veel leesplezier. Daarnaast wensen we u een heel goed nieuw jaar!

Opbrengst pepernotenactie

De pepernoten zijn inmiddels verkocht en de opbrengst is geworden: € 5079,39! Bedankt voor het kopen.

Opbrengst zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 25 november werd het AMS zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Na een spannende voorronde werd de finale gewonnen door ’the black tie monkey squad’ (zie foto)!

Het was een geslaagd toernooi en samen met de sponsoren en de teams is er een bedrag van €2700,- opgehaald.

Een ieder bedankt voor hun bijdrage aan onze projecten in Afrika!

Zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 25 november is het jaarlijkse AMS-zaalvoetbaltoernooi in Hoogeveen (sporthal Valkenlaan). Het toernooi start vanaf 18.00 uur. Van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen!

Sponsoren van het toernooi zijn:

– Boekema, visie op Vastgoedonderhoud, Groningen
– Timmerfabriek De Boer, Winsum
– Flexschilder.nl Friesland, Heerenveen
– G.G.B. Installatie, Zuidbroek
– FBS Franeker Bouwglas Service
– Kallenkoot Schoonmaakbedrijf, Peize
– Montec BV, Groningen
– Van Marrum Installateurs, Groningen
– Plecht-Vos Noord, Assen
– Smid & Hollander Dakbouw BV, Groningen
– Quality Sloopwerken, Grijpskerk

Flessenactie Albert Heijn

Lege flessen? Lever ze in bij Albert Heijn Griendtsveenweg in Hoogeveen ten behoeve van de Andreas Manna Stichting. Dit kan in de hele maand november.

Opbrengst Afrikaloop

Na een week lang wandelen is de Afrikaloop vanmiddag geëindigd in Hoogeveen. Bij binnenkomst van de wandelaren werd de opbrengst bekend gemaakt: 22.500 euro!

We bedanken iedereen van harte voor zijn of haar bijdrage.

Afrikaloop 2017

Vanochtend is de Afrikaloop gestart. Iedere dag wandelen we een etappe in mooi Drenthe en Overijssel. Een impressie van de dag is te vinden onder het tabblad ‘Afrikaloop’. Daar is ook alle ander informatie over de Afrikaloop te vinden, want meelopen kan nog iedere dag! We zien u graag tijdens de Afrikaloop.

De pepernotenactie is weer begonnen!

Vandaag heeft Bolletje de heerlijke kruidnoten geleverd! Onze medewerkers zullen deze in gemeente Hoogeveen en De Wolden wederom deur-aan-deur verkopen. De prijs is €1,50 per stuk en we bieden drie zakjes aan voor €4,-.

Heeft u een medewerker gemist en wilt u de kruidnoten alsnog bemachtigen, laat het ons via Facebook of de email even weten, dan brengen wij ze u alsnog.

De opbrengst gaat naar onze projecten in Kenia en Oeganda! Helpt u mee?

Afrikaloop 21 tot en met 27 oktober 2017

Een week wandelen door Drenthe en Overijssel, maar wat zien we nu allemaal? Het eerste deel van de week wandelen voor vooral door waterrijk gebied. Van Hoogeveen naar Staphorst langs de Hoogeveense Vaart, ooit gegraven voor de afvoer van het turf. Dan door het boerenlandschap bij de Wijk, met kans op ooievaars. We eindigen in Staphorst met zijn groen/blauw geschilderde boerderijen. De tweede etappe brengt ons via Meppel en Wanneperveen naar Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, om de vele waterwegen in dit dorp.  Vanuit Giethoorn wandelen we door het natuurgebied De Weerribben richting Jonen, waar we met een pontje oversteken om vervolgens verder te gaan naar het havenstadje Blokzijl. De derde dag gaan we richting Vollenhove, over de oude zeedijk op de grens van het oude en nieuwe land. Over landgoed De Oldenhof en via Zwartsluis komen we in Hasselt. De volgende dag verlaten we Hasselt via het rijksmonument de Stenendijk.  Vandaag een wandeling langs de rivieren: Zwart Water en de Vecht om uiteindelijk in Dalfsen aan te komen. Vanuit hier gaat de route naar het hoog(s)tepunt van deze week: De Archemerberg, met een mooi uitzicht over het prachtige natuurgebied. Via de Regge en de Linderbeek komen we in de etappeplaats voor vandaag: Den Ham. De volgende dag gaan we al snel weer de natuur in, over het Landgoed Eerde, door het stroomgebied van de Beneden Regge naar Ommen. Vandaaruit wandelen we door de weilanden naar de vroegere bedelaars- en strafkolonie Ommerschans om in Balkbrug te eindigen. De laatste dag brengt ons door het Reestdal, waar je tussen de Schotse Hooglanders door, naar de Meeuwenplas loopt. Via een aantal Drentse buurtschappen als Fort, Veeningen en Ten Arlo komen we waar we een week geleden begonnen: Hoogeveen.

Meer informatie is te vinden via het tabblad ‘Afrikaloop’.

Opbrengst collecte De Wolden

Begin juli hielden we een deur-aan-deur collecte in gemeente De Wolden. De opbrengst daarvan is € 719,15. Bedankt voor uw gift!

Henk en Wilma in Oeganda

Woensdag 31 mei reizen Henk en Wilma van der Vinne af naar Oeganda. Zij bezoeken daar de projectcoördinator van de Andreasmanna Manna Stichting in het dorpje Matany. Daar wordt hard gebouwd aan een vakschool voor meisjes. Henk en Wilma bekijken de bouw vordering en bespreken de plannen voor de nabije toekomst.

Het verslag van hun reis is te volgen op: wilmaenhenk.waarbenjij.nu. Wilt u automatisch een bericht ontvangen wanneer er een nieuw verslag wordt geplaatst, dan kunt u zich op de website van wilmaenhenk.waarbenjij.nu aanmelden voor de mailinglist onder het kopje ‘blijf op de hoogte’.

Mini Afrikaloop

Op zaterdag 3 juni organiseerden we weer de Mini Afrikaloop. Een wandeling van één dag in en rondom Hoogeveen, die geldt als opwarmer voor de Afrikaloop die we in de herfstvakantie houden.

In totaal waren er 185 wandelaars, die samen hebben gezorgd voor een opbrengst van € 1053,60. Het was een geslaagde dag!

Opbrengst collecte

De opbrengst van de collecte in Hoogeveen en omstreken is € 3323,35. Een bedrag waar we blij mee zijn. Hartelijke dank voor uw gift en aan alle collectanten!

AMS Collecteweek 18 t/m 22 april 2017

Deze week komen vele vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting in de gemeente Hoogeveen bij u aan de deur met de collectebus.

Bent u niet thuis of woont u niet in dit gebied, maar wilt u wel een gift geven, dan kunt u dit overmaken t.n.v. van “collecte 2017” op nummer: NL72 RABO 0191.6556.27.

Flessenactie voor AMS

In de maand april kon u bij Albert Heijn De Nije Nering en bij Albert Heijn De Weide uw statiegeld doneren voor de AMS. 

De opbrengst van deze flessenactie was € 70,30.

Alle donateurs: dank voor uw bijdrage!

Collecte en smartphones

De jaarlijkse huis aan huis collecte in de gemeente Hoogeveen vindt plaats in de week van 17 tot en met 23 april. We zijn op zoek naar collectanten! Wilt u één of meerdere avonden helpen? Stuur dan een bericht naar info@andreasmanna.org

Daarnaast zijn we op zoek naar smartphones. Al onze kinderen in Nairobi gaan naar school. De oudere kinderen verblijven het grootste gedeelte van het jaar op verschillende kostscholen.
Er is veel behoefte aan contact met elkaar en met ons in Nederland via Whats app. Anders hebben ze geen contactmogelijkheden en spelen eenzaamheidsgevoelens op. Als een smartphone heeft voor onze kinderen kunt u via info@andreasmanna.org contact met ons opnemen. Bedankt alvast!

Opbrengst chocolade actie

De totale opbrengst van de chocolade actie van de AMS is bekend! Door uw bijdrage en het kopen van de chocolade hebben we een bedrag van € 8.442,48 opgehaald. Dit bedrag kan weer voor 100% worden ingezet in Afrika. Onze vrijwilligers betalen namelijk de overheadkosten, zodat al onze inkomsten voor de volle 100% kunnen worden ingezet in Afrika. 

Chocolade actie weer van start

De AMS chocolade actie is weer begonnen. Vanaf vandaag kunt u in de gemeente Hoogeveen en De Wolden de vrijwilligers van de AMS aan de deur verwachten met de overheerlijke chocoladebrokken.

Heeft u onze medewerker gemist en wilt u wel chocola? Geen enkel probleem! Laat het ons even weten en we zorgen dat u alsnog de chocoladebrokken aan huis krijgt!

Nieuwe AMS Koerier uitgebracht

Vanuit Hoogeveen wensen het bestuur en de vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting (AMS) u een gelukkig 2017!

Aan het einde van 2016 is ook de laatste AMS Koerier uitgekomen, vol verhalen over de laatste reizen van de AMS vrijwilligers naar de verschillende projecten. De Koerier kunt u ook digitaal lezen. U vindt deze rechts bovenaan de nieuwspagina. 

AMS zaalvoetbaltoernooi in Hoogeveen

Op zaterdag 26 november was het AMS zaalvoetbaltoernooi. Zes teams streden om de felbegeerde AMS zaalvoetbaltoernooi bokaal. De opbrengt van het toernooi was € 2500,-

Opbrengst Afrikaloop wordt goed gebruikt in Oeganda

Op de pagina van de projecten kunt u zien hoe de opbrengst van de Afrikaloop goed gebruikt wordt in Oeganda. Daar is Florence namelijk begonnen aan de bouw van de slaapvertrekken voor de studentes.

Flessenactie Albert Heijn Offerein

Afgelopen maand oktober was de Albert Heijn Offerein flessenactie in Hoogeveen voor de AMS. De opbrengst is bekend en de flessenactie heeft een bedrag van € 92,50 opgeleverd.

Eindopbrengst Afrikaloop 2016

De afgelopen week hebben de vrijwilligers van de AMS zich ingezet tijdens de Afrikaloop. Het was een prachtige week, met een eindopbrengst die u hieronder ziet. Wilt u meer gedetailleerde informatie, kijkt u dan op de Afrikaloopsite.

Lege flessenactie

Heeft u lege flessen? Lever ze in voor de AMS bij Albert Hein in Hoogeveen. In de maand oktober komt de flessen opbrengst van de Albert Hein in de Weide en de Nije Nering ten goede van onze stichting.

Afrikaloop

Over slechts twee weken gaat de Afrikaloop weer van start. Op het tabblad ‘Afrikaloop’ vindt u daar alle info over. We zien u graag tijdens de Afrikaloopweek!

Pepernotenactie weer van start!

Vandaag hebben alle medewerkers van de Andreas Manna Stichting weer dozen vol Bolletje pepernoten ontvangen. Deze zullen zij de komende weken langs de deuren in de gemeente Hoogeveen en Zuidwolde verkopen.

Heeft u de verkoper gemist, dan mag u gerust contact opnemen. Wij brengen u graag wat (extra) zakjes!

Medewerkers Wilma en Ineke naar Oeganda

Op woensdag 31 augustus vertrekken medewerkers Ineke en Wilma naar Oeganda om het project te bezoeken. Ze bekijken de vorderingen van de bouw en zijn er om Florence te bemoedigen. Zij heeft 20 jaar in Nederland gewoond en gewerkt. Ze kent de westerse cultuur heel goed, als Oegandese die uit dit arme gebied komt. Florence is teruggegaan en heeft alle rijkdom achter zich gelaten om haar volk te helpen met de ontwikkeling van hun gebied.

Je kunt op de hoogte worden gehouden door middel van verslagen en foto’s, die worden bijgehouden op een andere website. Klik op deze link om de verslagen te lezen. Je kunt je ook aanmelden om via de email een bericht te krijgen als er weer een nieuw verslag online is.

Medewerkers Mariette en Marissa naar Kenia

Op donderdag 11 augustus zullen twee medewerkers van de Andreas Manna Stichting, namelijk Mariëtte en Marissa, afreizen naar het kinderhuis in Nairobi, Kenia. Daar zullen zij ruim twee weken doorbrengen met de jongeren en kinderen van het kinderhuis. Lilly, die ooit zelf opgroeide in het kinderhuis, zorgt daar samen met een aantal anderen voor ongeveer dertig jongeren en kinderen.  

Wanneer Mariëtte en Marissa in Kenia aankomen hebben de jongeren en kinderen vakantie en kunnen ze veel tijd met hen doorbrengen. Beide dames houden jullie op de hoogte door verslagen en foto’s via waarbenjij.nu! Klik op deze link om de verslagen te lezen.

Medewerkers Astrid en Hetty naar Oeganda

Vandaag op 28 juni zijn Astrid en Hetty vertrokken naar ons project in Oeganda. Ze verblijven daar twee weken bij Florence in Karamoja, één van de armste gebieden van Afrika. Daar bezoeken ze onder andere ons project om te kijken naar de vorderingen.

Astrid en Hetty houden een online dagboek bij zodat u hun verhalen en belevenissen online kunt volgen. U kunt zich ook aanmelden voor de mailinglist, zodat u een emailtje krijgt als er weer een nieuw verslag online staat (zie het online verslag links op de pagina bij ‘meld je aan voor de mailinglist’). Uw emailadres wordt alleen voor deze melding gebruikt. 

Online verslag, klik hier.

Mini Afrikaloop

Zaterdag 14 mei organiseerde de AMS de Mini Afrikaloop in Hoogeveen. De opbrengst van de dag was bijna 1000 euro. We bedanken alle wandelaars, pauzeposten en sponsoren!

Henk en Wilma in Kenia

Henk en Wilma waren van 8 tot en met 24 april in Kenia. Hun verhalen en foto’s zijn te lezen via deze link.

Opbrengst collecteweek 2016

Eind maart hebben vele vrijwilligers zich in de gemeente Hoogeveen ingezet voor de jaarlijkse collecte van de AMS, met een geweldig resultaat! De opbrengst is €4434,41.

Alle vrijwilligers die zich hebben ingezet en allen die gaven: hartelijk dank!

Opbrengst Chocolade verkoop

De chocolade is helemaal uitverkocht en heeft een mooi bedrag opgeleverd, namelijk € 7.511,29. Bedankt voor het kopen van de chocola!

Collecte in Hoogeveen en omstreken

Vanaf maandag 28 maart tot en met zaterdag 2 april wordt er in Hoogeveen en omliggende dorpen gecollecteerd. De opbrengst komt uiteraard ten goede van de kinderen waar we voor zorgen in Kenia en Ghana en de bouw van een opvang in Oeganda. 

Chocolade

Er is weer een grote lading chocoladebrokken gebracht bij de vrijwilligers van de Andreas Manna Stichting. Dagelijks zullen zij in Hoogeveen en omgeving langs de deuren gaan om deze heerlijke chocola te verkopen. Een zak kost slechts 3 euro. Mocht u de verkoper gemist hebben of smaakt het naar meer, stuur dan een mail naar info@andreasmanna.org

Lege flessen actie

In de maand januari kunnen uw lege flessen geld opleveren voor de Andreas Manna Stichting. Hoe? Door uw lege flessen in te leveren bij de Albert Heijn (AH) winkels in de De Weide of de Nije Nering en dan het statiegeld door middel van de doneerbutton te doneren aan de Andreas Manna Stichting.

Eric en Krista Schutte in Ghana

Zaterdag 19 december zijn Eric en Krista Schutte vertrokken naar Ghana. Ze zijn twee weken op het project waar de coordinatoren Sammy en Lucy werken voor straatmeisjes en kinderen. Hun verhalen zijn te volgen via deze link: Eric en Krista waar ben jij nu

Nieuwe AMS koerier

De nieuwe koerier is gedrukt en gevouwen. Een dezer dagen kunt u hem thuis verwachten. Of binnenkort hier online vinden.

Bezoek aan Oeganda

Wilma van der Vinne en Hetty Wesseling zijn vanochtendvroeg vertrokken naar Oeganda om Florence te ontmoeten en de voortgang van het project te bekijken. Hun reisverhalen kun je volgen op waarbenjij.nu via deze link: Wilma en Hetty waar ben jij nu

Afrikaloop

De Afrikaloop is weer ten einde en heeft een prachtig resultaat opgeleverd van €22.500,-!

Concert Elly en Rikkert

Op dinsdag 20 oktober geven Elly en Rikkert een benefietconcert tijdens de Afrikaloop. Zie de Afrikaloop pagina voor meer informatie.

Afrikaloop

Al lange tijd zijn de vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor de Afrikaloop en nu komt de wandelweek al bijna in zicht! Op 17 oktober starten we met dit jaar compleet nieuwe routes en dorpen die we aandoen. Op de pagina van de Afrikaloop is alle informatie te vinden. We hopen u te zien tijdens een wandeling of het concert van Elly en Rikkert!

Sammy en Lucy weer terug in Ghana

De medewerkers van de AMS kunnen terugkijken op twee geweldige weken samen met de coördinatoren van de AMFO in Ghana, Sammy en Lucy Ntumy. Ze zijn afgelopen woensdag terug gevlogen naar Ghana en konden een dag later hun kinderen en de kinderen van het project in de armen sluiten en alle hartelijke groeten uit Nederland overbrengen. Ze zijn in goede gezondheid in Takoradi aangekomen en maken het goed.

Sammy en Lucy in Nederland

Sammy en Lucy Ntumy – de projectleiders van het AMS project in Ghana – zijn twee weken in Nederland. Ze ontmoeten onder andere de vele vrijwilligers van de AMS. Er is veel tijd voor overleg over het project en het versterken van de onderlinge relatie. 

Hoogeveense Courant verslaat reis Ghana

Drie vrijwillgers van de AMS hebben in juli het project in Ghana bezocht. Tijdens hun 19 dagen durende reis hebben ze veel een dagboek bijgehouden op waarbenjij.nu. De Hoogeveense Courant versloeg hun reisverhalen in een pagina groot artikel in de vrijdag editie van 31 juli. 

Opbrengst collecte gemeente De Wolden

Vorige week zijn negen vrijwilligers van de AMS op pad geweest om in gemeente de Wolden te collecteren. De opbrengst van deze actie is €617,45. Een mooi bedrag dat weer goed gebruikt kan worden in de zorg om de kinderen op de verschillende projecten.

Iedere vrijwilliger die geholpen heeft en een ieder die gaf: bedankt!

Collecteweek in gemeente De Wolden

In de eerste week van augustus lopen verschillende vrijwilligers van de AMS collecte in gemeente De Wolden. Dit is de eerste keer dat de AMS in deze gemeente collecte loopt. U kunt als u in één van de gemeenten van De Wolden woont een vrijwilliger van de AMS aan de deur verwachten.

AMS helpt tijdelijk 48 kinderen in Ghana

Vorige week op donderdag 30 juli kwam het bericht vanuit Ghana dat de politie 48 kinderen had gered uit de mensensmokkel. Omdat het project in Ghana hele goede banden heeft met de politie kwamen ze bij Sammy Ntumy (projectleider van het AMS project in Ghana) met de vraag voor hulp. De AMS kon de kinderen onderdak bieden, terwijl de politie ook haar steentje bijdroeg door te zorgen voor voedsel. De politie onderzoekt de achtergrond van de kinderen, zodat ze weer met hun familie kunnen worden herenigd.

Afgelopen zaterdag werden 27 kinderen overgebracht naar de hoofdstad Accra voor meer onderzoek en revalidatie.

AMS vrijwilligers in Ghana

Donderdag 9 juli zijn drie vrijwilligers van de AMS, Gerja, Mariette en Marissa, vertrokken voor een reis naar het project in Ghana. Zij blijven hier tot en met zondag 26 juli en hun belevenissen zijn te volgen op de site van waarbenjij.nu: 

Gerjamarissamariette.waarbenjij.nu

5e Mini-Afrikaloop groot succes

Zaterdag 23 mei organiseerde de AMS alweer de 5e mini-Afrikaloop. Dit jaar met een nieuwe start- en finish plaats bij de Weideblik in Hoogeveen en een volledig bepijlde route. 

De reacties op de tocht waren overweldigend: “goed georganiseerd”, “zo gastvrij”, “jullie zorgen echt voor de wandelaars”. 

De opbrengst van de mini-Afrikaloop was €760,-. 

Alle vrijwilligers die hebben geholpen dank voor hun bijdrage. Alle wandelaars dank voor hun komst en tot volgend jaar!

Opbrengst collecteweek 2015

Zojuist is de opbrengst van de collecteweek voor de Andreas Manna Stichting bekend geworden. In totaal hebben de vrijwilligers een bedrag van €3.605,79 opgehaald. Een geweldig bedrag dankzij een grote inzet van alle vrijwilligers. 

Iedereen – gever en medewerker – bedankt voor jullie bijdrage!

Opbrengst chocolade-actie

In de maanden februari en maart zijn de medewerkers van de Andreas Manna Stichting langs de deuren geweest om wederom chocolade breukplaten te verkopen. De opbrenst is bekend en de chocolade-actie heeft een bedrag van €6799,50 opgebracht. 

Collecteweek 2015

Deze week – maandag 27 april t/m zaterdag 2 mei – gaan vrijwilligers voor de Andreas Manna Stichting langs de deuren voor de jaarlijkse collecte. Het bestuur is heel dankbaar voor alle hulp die ook dit jaar weer door verschillende mensen wordt aangeboden en de vele vrijwillgers die deze week langs de deuren gaan. 

Mini-Afrikaloop 2015

Op zaterdag 23 mei 2015 organiseren we alweer de derde mini-Afrikaloop in Hoogeveen. Vanaf 7.00 uur kunt u 10, 20, 30 of 40 km komen wandelen. De inschrijving is tot 10.00 uur (10 km tot 11.00 uur). U kunt zich via de website vooraf opgeven, maar u mag ook op de ochtend aan de start verschijnen en u ter plekke inschrijven. 

In tegenstelling tot andere jaren is de gehele route van de mini-Afrikaloop bepijld. 

Startplaats: De Weideblik, de Ploeger 10, 7908 LL, Hoogeveen.

U kunt naast of in de buurt van De Weideblik gratis parkeren. 

Inschijfgeld: € 5,- p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 3,-)

Chocolade-actie

Vanaf aanstaande vrijdag 30 januari is de overheerlijke chocolade weer te koop via de Andreas Manna Stichting. Onze vrijwilligers komen in Hoogeveen en omstreken langs de deur om de zakjes te verkopen. Eén zakje á 350 gram kost 3 euro. Mocht u de verkoper gemist hebben en toch graag de chocolade willen kopen, laat het ons via de mail dan even weten. 

De nieuwe AMS Koerier en gelukswensen

De nieuwste AMS Koerier is vorige week verzonden naar onze achterban. Hij is ook op de website geplaatst, zodat iedereen kan lezen wat verschillende medewerkers op onze projecten in Kenia, Ghana en Oeganda hebben meegemaakt. U kunt de nieuwe Koerier rechts bovenaan deze pagina vinden.

Daarnaast willen wij iedereen bedanken voor hun hulp afgelopen jaar en wensen wij u het goede toe voor 2015! Dat wij samen weer veel kunnen mogen betekenen voor kinderen in nood in Afrika.

Evenementenkalender
Okt'22
Afrikaloop 2022 In de herfstvakantie van het Noorden - 15 t/m 21 oktober - organiseert de AMS de Afrikaloop. Voor meer informatie zie kopje Afrikaloop in het menu.