Afrikaloop 2020

 

We zijn voornemens om de Afrikaloop door te laten gaan, met in achtneming van de RIVM-regels en in aangepaste vorm.

Vooraf inschrijven is van belang!

 

De Afrikaloop 2020 gaat door van 10 tot en met 16 oktober, mits de situatie rondom COVID-19 niet verandert. Op dit moment zijn er versoepelingen, waardoor we dit besluit namen om de Afrikaloop in aangepaste vorm toch door te laten gaan. Het zal iets anders worden dan de voorgaande jaren, maar de gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers is onveranderd.

 

De belangrijkste regel ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19 geldt nog steeds. Dat is de anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarom is het dagelijks vervoer van de start naar finish en weer terug, niet haalbaar dit jaar. We hebben vanwege die reden gekozen om niet van de ene plaats naar de andere te wandelen. We starten en finishen dagelijks in dezelfde plaats.

Er wordt dus niet gelopen van Hoogeveen naar Westerbork en de volgende dag van Westerbork naar Hooghalen enz., maar de eerste dag is de start en finish in Hoogeveen, de tweede dag is de start en finish in Westerbork, de derde dag is de start en finish in Hooghalen enz. Zo worden wel dezelfde plaatsen en dorpen aangedaan als vorig jaar.

 

Ook kunnen we dit jaar om de COVID-19 helaas geen overnachtingen verzorgen bij de gastgezinnen in alle dorpen. Wel is het mogelijk voor een beperkt aantal weekwandelaars om te overnachten bij de AMS crew. Overleg als u hier interesse in hebt.

Daarnaast heeft minicamping Schonewille in Nieuweroord (https://www.minicamping-schonewille.nl/de-camping) zijn hulp aangeboden. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt ten goede aan de kinderen in nood in Afrika waarvoor de stichting zorgt.

 

In en/of rond de plaatsen en dorpen die we aandoen is er al een bestaande “lus” van 10 km uitgezet in de voorgaande jaren. Deze was bestemd voor mensen die 35 km wilden lopen. Deze routes van 10 km gebruiken we nu voor elke wandelaar. Daarnaast wordt er in alle plaatsen en dorpen een tweede “lus” van 10 km uitgezet, zodat er routes van 20 km zijn. Voor degene die toch 30 km of zelfs 40 km wil wandelen is de mogelijkheid deze “lus” twee keer te wandelen. 

De wandelaars komen zelf iedere dag naar de desbetreffende plaats of dorp van die dag.

Vooraf inschrijven is van belang. Er wordt dan een starttijd voor u aangeven zodat wandelaars gespreid op pad gaan. Ook de gezellige pauzeposten zullen niet ontbreken.

 

We gaan er wat van maken en vinden het sowieso heel leuk om iedereen weer te ontmoeten!

 

Het is een jubileum jaar, de 15e Afrikaloop! Meer hierover leest u in het bestand rechtsboven op deze pagina.

 

U kunt zich inschrijven via het bestand van het inschrijfformulier.

 

Wij zien uit naar een geweldige wandelweek (of dag), daarnaast is het ook goed te realiseren dat alle inkomsten van de Afrikaloop ten goede komen aan straat- en weeskinderen in Afrika waarvoor we al meer dan 25 jaar zorgen.

  

U kunt zelf uw wandelprogramma samenstellen. We starten in Hoogeveen, waar we na zeven dagen vervolgens weer finishen. Ondertussen passeren we onderstaande dorpen via de verschillende etappes: 


Dag 1 - zaterdag 10 oktober: Hoogeveen15 jaar Afrikaloop

             startlocatie: Hotel Hoogeveen, Mathijsenstraat 1, 7909 AP, Hoogeveen

Dag 2 - zondag 11 oktober: Westerbork

             startlocatie: Perkenslag 1 (voetbalclub), Westerbork

Dag 3 - maandag 12 oktober: Hooghalen

             startlocatie: Boermarkeweg 3, Hooghalen

Dag 4 - dinsdag 13 oktober: Dwingeloo

             startlocatie: St. Nicolaaskerk, Brink 29, Dwingeloo

Dag 5 - woensdag 14 oktober: Vledder

             startlocatie: De Gerf, De Hoek 8, Vledder

Dag 6 - donderdag 15 oktober: Havelte

             startlocatie: kerk, Uffelterkerkweg 1, Havelte

Dag 7 - vrijdag 16 oktober: Ruinen

             startlocatie: Cafe Brinkzicht, Brink 47, Ruinen

 

 

INSCHRIJFGELD

De kosten voor onze wandeltocht zijn wat hoger dan bij een reguliere wandeltocht, omdat bij ons de opbrengst volledig ten goede komt aan onze projecten in Kenia en Oeganda. De kosten voor de wandeltocht bedragen € 20,-. Overmaken kan via NL42 RABO 01244.36.331, ten name van de Andreas Manna Stichting.

   

Bij vragen over de Afrikaloop kunt u bellen met Krista Schutte (06) 29 39 36 14 of mailen naar: afrikaloop@andreasmanna.org.

We zijn ook te vinden op Facebook: www.facebook.nl/afrikaloop.

 

Wilt u alvast een impressie krijgen wat de Afrikaloop is en wie wij zijn? Kijk dan eens op onze website naar de Afrikaloop van voorgaande jaren.

 

We hopen u in oktober te ontmoeten!

 

Thermometer: Afrikaloop opbrengst tot nu toe 

De thermometer is er weer!

Tot aan de Afrikaloop houden we u regelmatig op de hoogte van de opbrengst van de Afrikaloop. De opbrengst van de Afrikaloop 2020 tot nu toe is:

Opbrengst Afrikaloop 2020

Sponsoren

Plaatsing van webadressen betekent niet dat de Andreas Manna Stichting het eens is met de inhoud van de websites van onze sponsoren. De sponsor blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud van zijn website.

 

Sponsoren Hoogeveen 

 

Kreeft Betonrenovatie en -injecteertechniekenKreeft Betonrenovatie en -injecteertechnieken

A.G. Bellstraat 11, Hoogeveen

https://www.kreeft.nl

 

 

 

 

 

 

Tegel en sanitair Hoogeveen

Tegels en Sanitair Hoogeveen

Stephensonstraat 12, Hoogeveen

www.tegelsensanitairhoogeveen.nl 

 

  

 

 

Super Mail Service

Super Mail Service

Galvanistraat 6, Hoogeveen

www.supermailservice.nl

 

 

 

  

 

Hubo Harke

Hubo Harke

Alteveerstraat 8, Hoogeveen

 

 

 

 

 

 

De ZorgerijeDe Zorgerije

Industrieweg 39, Hoogeveen

www.dezorgerije.nl 

 

 

 

't RingetjeEdelsmederij 't Ringetje

Van Echtenstraat 23, Hoogeveen

www.hetringetje.nl

 

 

 

Links

 

Wandelkalender op wandelzoekpagina


terug naar top